Vijesti

U RIJECI 5. SRPNJA // Svečana premijera dokumentarnog filma „Marijanski zavjet za Domovinu” Spajanje tjelesne aktivnosti i duhovnog sadržaja, kroz zajedništvo simbolizira put iskupljenja, rehabilitacije, pronalaska smisla, čišćenja, zavjeta, obećanja i upoznavanja sebe

U srijedu, 5. srpnja u pastoralnom centru svetišta Majke Božje Trsatske u auli pape Ivana Pavla II., s početkom u 19,30 sati, možete pogledati svečanu premijeru dokumentarnog filma Marijanski zavjet za Domovinu.

Što film prikazuje?

Film prikazuje iskustva sudionika i domaćina koji su dočekivali hodočasnike. Gledatelji će tako dobiti uvid u značaj i smisao zavjetnog hoda za domovinu čiji put, u trajanju od 75 dana i 1700 km, prolazi svim većim marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom Bosne i Hercegovine.

Više stotina sudionika ovog hoda u dvije godine obilježilo je ovaj projekt koji okuplja posebice mlade i branitelje ali i sve ostale sudionike – vjernike iz crkvenih zajednica u Hrvatskoj kao i one iz zajednica iseljenika izvan Hrvatske.

U kojim se još gradovima film prikazuje?

SPLIT: 3. kolovoza, četvrtak, u 20 sati u Nadbiskupijskom sjemeništu

DUBROVNIK: 16. kolovoza, srijeda, u 21 sat u kinu Slavica (na otvorenom)

Film je napravljen uz visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske.

Vidimo se!

Najčitanije

Na vrh