Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Trudim se sve napraviti dobro, pokušavam poticati supružnika, ali do njega kao da ništa ne dopire

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ponekad sam baš zbunjen/zbunjena. Trudim se sve napraviti dobro, pokušavam poticati supružnika, bodriti ga, izraziti mu ljubav i poštovanje, ali do njega kao da ništa ne dopire i kao da je sve uzalud. I onda odustanem. No kada bolje razmislim, vidim da i ja imam dana kada sam jednostavno „na dnu“, pa me drugi i potiču, bodre, govore pozitivno, ali meni kao da je svejedno, kao da to do mene ne dopire. Sada shvaćam da kroz to prolazimo svi, da je to normalno u životu i da bez obzira na sve, svatko treba podršku. I ja s vremena na vrijeme trebam podršku koja će me podići kako ne bih tako često poželio odustati zato što s druge strane nema odgovora. Pa, u takvim situacijama ni ja ne reagiram.

Otvori mi oči srca, Isuse, da ljubim svog supružnika, iako on na to ne odgovara isti tren

Daj mi mudrosti, Duše Sveti, da u takvim situacijama ustrajem, iako od svoga supružnika ne dobivam odgovor. Daj mi mudrosti da mogu biti bezuvjetna podrška svome supružniku, da mogu poštovati njegovo stanje i moliti tebe, Isuse, da ga u takvim situacijama podigneš i blagosloviš. Otvori mi oči srca, Isuse, da ljubim svog supružnika, iako on na to ne odgovara isti tren. Neću gubiti nadu, već ću ustrajati za tebe, Isuse, i u tvojoj sili i snazi. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Svi imamo loših dana i tada nam je zasigurno drago kada je netko uz nas, kada nas bodri, kada ne odustaje, iako mi na to „ne reagiramo“. No kada u tim lošim danima dobivamo kritike ili podrška izostane, to nas gura još dublje. To vrijedi za svakoga, i za mog supružnika. Budimo podrška, čak i kada s druge strane nema odgovara; ja činim svoj dio i dajem ono što i ja trebam kada sam „na dnu“.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh