Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Teško mi je shvatiti da ako ja prvo dadnem ono što je potrebno mome supružniku, da samo tako i ja mogu dobiti ono što meni treba

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, u svojoj mi Riječi kažeš: „Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene, taj će ga spasiti.“ Ponekad mi je tako teško uzeti svoj križ, vidjeti smisao, vidjeti da mi taj križ ustvari daje mogućnost da ne budem sebičan/sebična. Teško mi je u tim trenucima vidjeti da je išta dobro, čini mi se da ništa ne valja i teško mi je shvatiti da u teškim, konfliktnim trenucima imam šansu izvršiti tvoju volju za svoj život, uzeti svoj križ. Teško mi je shvatiti da ako ja prvo dadnem ono što je potrebno mome supružniku, da samo tako i ja mogu dobiti ono što meni treba. Zato radije ne dajem i inatim se kako bih ja dobio/dobila ono što smatram da mi je potrebno.

Nauči me bezuvjetno voljeti i poštovati

Oprosti mi, Isuse! Preokreni moj život! Preokreni ga, Isuse. Nauči me bezuvjetno voljeti i poštovati, daj da gledam i budem zahvalan/zahvalna za sve ono što imam, i da ne kukam zbog onoga što nemam. Daj da vidim da iz tih situacija mogu naučiti kakav/kakva sam ja ustvari i gdje sam u odnosu s tobom. Isuse, daj da mi ti trenuci budu oni u kojima ću se odreći sebe, radi tebe, Isuse, znajući da ćeš me ti blagosloviti, kada i kako ti želiš. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim danas razmišljati o tome što me je privuklo mome supružniku, zašto sam ga odabrao/odabrala? Možda me ono što me je prije privuklo, danas živcira, smeta mi? Zašto?

Razmisli…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh