Vijesti

TEČAJ EGZORCIZMA U RIMU

Svećenik koji je služio u Dubaiju: Muslimani traže egzorcizam od katoličkih svećenika Nevjerojatno je da se muslimani u većinski muslimanskim zemljama obraćaju za pomoć katoličkoj manjini…

Svećenik koji je služio u Dubaiju: Muslimani traže egzorcizam od katoličkih svećenika

Prošlog mjeseca u Rimu se održao 13. godišnji Tečaj katoličkog egzorcizma, tijekom kojeg su  iznesene fascinantne informacije o duhovnim borbama diljem svijeta.


„Dolaze nam mnogi muslimani, čak i visoko obrazovani. Kažu: ‘Oče, netko je bacio na mene crnu magiju, možete li moliti za moje oslobođenje?’ Na koji način možemo najbolje pomoći tim ljudima?“, upitao je na tečaju jedan indijski svećenik koji je služio u Dubaiju.

Nevjerojatno je da se muslimani u većinski muslimanskim zemljama obraćaju za pomoć katoličkoj manjini.

Kardinal Ernest Simoni ohrabrio je svećenika da vrši egzorcizam nad muslimanima, rekavši da Bog može djelovati kroz život svake osobe, bez obzira na vjerska uvjerenja.

Na Tečaju se govorilo i o problemu bavljenja magijom, posebno u Africi.

„Bavit ćemo se problemom otimanja i ubijanja djece za ritualne žrtve, što je povezano s magijom“, rekao je prije početka tečaja profesor Giuseppe Ferrari, jedan od organizatora.

Molimo za egzorciste!

Izvor: ChurchPOP

Foto: New York Times

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh