Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

STANI Svi imamo loše dane, padove, nismo roboti, osjećajna smo bića, ali ne želim u takvim situacijama ranjavati druge, već želim naučiti zastati i objasniti u miru DA…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Često se i sam ustanem na „krivu nogu“, sam sa sobom se vrtim u nekom ludom krugu, osjećam se loše i treba mi vremena da se sam saberem. I teško mi je onda, Oče, ni sam ne znam što bih, ljut sam, reagiram impulzivno, bez razmišljanja. Ono što mi je do jučer bio poticaj i što me nosilo, danas kao da me živcira i osjećam da mi svi oko mene samo smetaju. Pomozi mi, Oče, pomozi mi u takvim situacijama. Svi imamo loše dane, padove, nismo roboti, osjećajna smo bića, ali ne želim u takvim situacijama ranjavati druge, kriviti druge, već želim naučiti zastati i objasniti u miru, napose mome supružniku da imam loš dan, da mi treba malo samoće. Možda me suprotna strana neće uvijek razumjeti, možda će reći, s pravom: „Pa i meni to treba“. Ali želim naučiti ostati u miru, jer samo tako, samo tako, mogu biti mir i drugima.

Nauči me da se okrenem sebi i izgrađujem sebe da bih bio mir supružniku, braku i obitelji

Molim te, nadoknadi mome supružniku, djeci, svima koje sam povrijedio svojim postupcima u takvim situacijama. Daj da shvatim da ne moram imati „ludi dan“ kada ga moj supružnik ima. Daj da ne prihvatim laž da se i ja moram automatski tako osjećati. Molim te da u mome srcu zaživi istina – da ću najveća pomoć svome supružniku, obitelji i samom sebi biti ako ostanem u miru i ako taj mir prenosim na druge. Jer kad se ja tako osjećam i onda još moj supružnik upadne u to, tada nastane jedna velika zbrka. Želim shvatiti da mogu zadržati mir! I želim u tim situacijama moliti tvoju pomoć, Oče, da živim drugačije, da djelujem drugačije. Daj, Oče, da shvatim da ne moram ovisiti o suprugovim lošim danima, nego da se mogu uvijek okrenuti sebi i izgrađivati sebe, kako bih bio mir supružniku, braku i obitelji. Pomozi mi u tome nastojanju, Isuse. Oslobodi moj um i podari mi ispravno shvaćanje stvari i braka.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Kada supružnik ima loš dan, obično pomislim: „Evo ga opet, ode naš normalan dan“. Zašto? Jer sam tako naučio. Želim djelovati drugačije. U tom se trenu želim zapitati odakle taj nemir, čega se boji, što ga je sad prestrašilo. Želim biti mir jer znam da ono što sijem to ću i žeti.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh