Osobni razvoj

SNAGA ZAJEDNIŠTVA // U plamenu ljubavi i solidarnosti

Foto: Pixabay

 

Dan nakon katastrofalne situacije u Splitu i okolici razmišljam malo o svemu tome što se taj dan i tu noć dogodilo

Gledam sve vijesti koje mogu uhvatiti, upijam što više informacija, pokušavam stvoriti neko svoje mišljenje o tome „tko je kriv“. Ipak, zaustavljam se i stavljam naglasak na nešto drugo.

Politika i požar

Mnogo je govora o politici u ovoj situaciji u kojoj su neki izgubili domove, neki posjede, a neki sve što su imali. Bit će zanimljivo ispratiti ovu situaciju do kraja, pričekati sve analize, forenzička i policijska otkrića, otkriti krivca. Sve nekako ukazuje na to da su požari podmetnuti, iako zaista ne znam kakva to osoba radi takve stvari, ali nije na meni da sudim. Znamo tko je sudac.

Ipak, kada se radi o eventualnom kašnjenju vojske, pravoj reakciji nadležnih i čitavog sustava, ne bih se miješala. Treba pričekati, zbrojiti sve i vidjeti što se još moglo i je li se moglo. U cijeloj ovoj situaciji ipak mislim da je najvažnije istaknuti herojstvo i zajedništvo!

„Vatru gasi, brata spasi!“

Jučer se u Splitu i okolici dogodilo nešto strašno, ali s druge strane dogodilo se nešto prekrasno! Hrvati su se ponovno ujedinili i pokazali svoju pravu snagu! Koliko god je bilo teško, vruće, nije bilo vode, struje, signala, dovoljno opreme i profesionalaca, ljudi nisu bili obeshrabreni i nisu odustali!

Stranice: 1 2 3 4 5

Najčitanije

Na vrh