Aktualnosti

NOVA GRUPA U DUBRAVI

ŠKOLA MOLITVE Friški polaznici Škole u Dubravi čekaju baš tebe! Priključi se 😇

Škola - nova grupa

Foto: Aaron Burden; Unsplash

 

U Zagrebu je formirana nova grupa Škole molitve u Dubravi te ima mjesta za još nekoliko polaznika. Priključi se!

Prijave na: 098/195-0275 (Nediljko)

Susreti: ponedjeljkom 18 – 20 sati.

Adresa (ulaz u zgradu s dvije strane): Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28, 1. kat

Info

Školu molitve organiziraju Kristofori a raširena je po cijeloj Hrvatskoj te u nekoliko drugih zemalja. Škola je zamišljena kao cjeloživotni tečaj koji se odvija jednom tjedno u trajanju od dva sata u grupama od po četiri do sedam sudionika. Škola (tečaj) bavi se promišljanjem i razmatranjem biblijskih i liturgijskih tekstova te nutarnjom i zastupničkom molitvom, što ju također čini dobrom pripremom za Svetu Misu.

Škola molitve se trenutno održava u: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Našicama, Koprivnici, Križevcima, Varaždinu, Sisku, Petrinji, Donjem Miholjcu, Karlovcu, Ravnoj Gori…

Za više informacija posjetite: www.kristofori.hr/tecaj ili pošaljite mejl na: [email protected]

Istinski osobni susret sa živim Bogom moguć je svakome tko odluči potražiti Boga svim srcem

Istinski osobni susret sa živim Bogom nije predodređen samo za posebne svece ili za visokoškolovane teologe ili za posebno posvećene službenike Crkve, već je moguć svakome čovjeku koji odluči potražiti Boga svim srcem. Želiš naučiti istinski moliti – graditi svoj osobni susret sa živim Bogom? Uključi se u Školu molitve!

Knjižice koje će Vam biti na blagoslov

Molitva je susret čovjeka s Bogom. To je susret čitavog čovjeka s Bogom, susret koji ispunjava, oslobađa, liječi, usmjerava, podiže, tješi, umiruje, razveseljava, kroti, krijepi… Molitva je proces po kojem čovjek postaje svet (cjelovit – usađen u Boga). Molitva je mnogo više od izgovaranja naučenih riječi i formula.

U učenju istinske molitve od velike nam pomoći mogu biti tri knjižice pod naslovom Škola molitve:

 

 

Škola molitve 2

Ova knjižica predlaže jedan od uhodanih načina na koji možemo ući u svijet razmatranja otajstava Isusova i Marijina života. Razmatranje je molitva za one koji žele više od Boga primiti i više Bogu dati. To je molitveni proces koji ostavlja vidljive promjene u duši onih koji zajedno s Marijom svaki dan uzimaju svoj križ i polaze za Isusom.

 

 

Škola molitve 3

Često smo u nedoumici kome se trebamo moliti, te kako, što, i koliko dugo trebamo moliti. Također, često nismo sigurni čuje li Bog i prihvaća li našu molitvu. Kad se služimo darom jezika, ne trebamo sumnjati da je ono što govorimo dobro, jer je to nadahnuto Duhom Svetim i događa se u Duhu Svetom koji po krštenju boravi u našem nutarnjem čovjeku (srcu).

Škola molitve 4

„Svaka krunica ima svoju svrhu i svoje značenje, svaka nam krunica otkriva Božji plan za nas i ispunja nas određenim vrstama milosti. Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa.

Moleći ju, Duh Sveti nas usmjerava na Izaijin prikaz Isusove muke na križu, na njegova „Čovjeka boli“ i na pet milosti koje je vidio da se događaju po Njegovu otkupljenju. Tih pet milosti su ujedno i pet otajstava otkupljenja.”

Autor

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh