Duhovnost

FRA RICHARD ROHR

Dođe ti da pobjegneš od svega? Gle, ovako Svjetlo u tebi može početi rasti Zašto netko odjednom počne pucati po ljudima?! Svi imamo u sebi taj samoprezir i mržnju prema sebi, ALI ne trebamo se identificirati s tim, NEGO vjerovati u…

In-eternum - katolički planer

Zašto netko čini nešto zaista zlo?! Zašto neki čovjek u shopping centru odjednom počne pucati po ljudima?!

U njemu postoji dio koji je sposoban za duboko nasilje i prepun je samoprezira i mržnje prema samome sebi (baš kao što to mi svi imamo u sebi). No on se identificirao s tim dijelom sebe, vjerovao mu i djelovao iz njega. Kršćanin je onaj kome su na dan njegova krštenja rekli: “Ti si dijete Božje i to je dio tebe. Ti si u Kristu, dapače, ti si Njegovo tijelo”. Neki su ljudi u to i povjerovali.

Ako to pokušamo vizualizirati, to je kao dio svjetla, kao djelić istine koji postoji u vama koji još uvijek vjeruje Evanđelju. Čak ako je taj dio i vrlo malen, počnite vjerovati tom dijelu koji vjeruje u Radosnu Vijest i vjeruje da ste dijete Božje. Ako vjerujete tom dijelu, on će s vremenom rasti i postupno preuzeti dominaciju u vama. Mrak i svjetlo stalno su u kreativnoj tenziji, ali zato je Gospodin rekao: vjeruj, i to vjeruj Radosnoj Vijesti.

fra Richard Rohr, „Slomljen, a blagoslovljen“

„Prezir i mržnja prema sebi te želja da sami sebe povrijedimo – sve to dolazi od psihologije demona – oni su ti koji gaje savršenu mržnju prema sebi“, ističe egzorcist Chad Ripperger

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Foto: avanna photography; Shutterstock

Najčitanije

Na vrh