Duhovnost

O. CHAD RIPPERGER

Egzorcist: ‘Ako imate duhovnu manu, to znači da postoji područje u vašoj psihologiji u kojem demoni nastoje…’ Prezir i mržnja prema sebi te želja da sami sebe povrijedimo - sve to dolazi od njihove psihologije, a oni su ti koji gaje savršenu mržnju prema sebi“ – ističe egzorcist

Foto: Screenshot | YouTube

Na YouTube kanalu Kyrios Books 21. listopada 2023. godine objavljeno je prevedeno predavanje egzorcista o. Chada Rippergera na temu: Demonologija: funkcija i psihologija zloga.

U uvodnom dijelu svog predavanja o. Ripperger ističe kako su demoni zbog toga što su odabrali neposlušnost Bogu – odnosno zato što su odbili dodijeljeni zadatak – zapravo odabrali vječnu mržnju prema sebi. Egzorcist ističe kako je njihova patnja, zbog toga što su svjesniji svojih sklonosti i svoje prvotne svrhe od nas ljudi, samim time puno veća.

Dodijeljeni zadatak

„Svaki anđeo je vlastita vrsta, mi (egzorcisti, op. a.) primjećujemo njihove osobnosti tijekom sesija posjednuća; kada jedni izađu na površinu, a drugi ne. Njihove osobnosti su daleko jasnije od ljudskih osobnosti, a njihove karakteristike su puno izraženije. Prirodne sklonosti im se odnose na vrlo određene i različite stvari, a upravo prema tome ih je Bog usmjerio.

Njihov dodijeljeni zadatak je dio njihova prirodnog zakona. Oni i dalje imaju želju ispuniti tu prirodnu sklonost, taj zakon. Baš poput nas koji – kad ogladnimo – imamo želju jesti te ispuniti tu sklonost da utažimo glad. Ali ako odaberemo da nikad nećemo jesti, to je kao da unatoč tome što umiremo od gladi, svejedno odbijamo jesti.

Mržnja prema sebi

Takvi su, u biti, oni (demoni, op. a.) te, zbog toga, pate mnogo više jer su njihove prirodne sklonosti daleko jasnije od naših. S obzirom na to da su imali dodijeljen zadatak, taj zadatak čini ono što oni jesu. To je razlog zašto ih je Bog stvorio i to određuje njihovu osobnost. Savršenstvo njihove osobnosti vrti se oko tog dodijeljenog zadatka, a njihovo odbijanje izvršavanja tog zadatka čin je savršene mržnje prema sebi. Upravo zato, odbivši izvršavati zadatke, demoni su doslovno odabrali mrziti sami sebe.

Prezir i mržnja prema sebi te želja da sami sebe povrijedimo – sve to dolazi od njihove psihologije, a oni su ti, koji gaje savršenu mržnju prema sebi

Zato, kada vidim da se kod ljudi počinje replicirati mržnja i prezir prema sebi, kažem im da prestanu jer to se, kao prvo, protivi ljubavi. Kao drugo, to je vrsta psihologije koju demoni pokušavaju replicirati u nama. Ako imate bilo kakvu duhovnu manu (a svi ih imamo) – to znači da postoji neko područje u vašoj psihologiji u kojem demoni cijeli vaš život nastoje izgraditi psihološku kompatibilnost iskušavajući vas da učinite određene stvari kako bi kasnije lakše manipulirali vama.

Zato morate nadvladati sve nedostatke. Prezir i mržnja prema sebi te želja da sami sebe povrijedimo – sve to dolazi od njihove psihologije, a oni su ti koji gaje savršenu mržnju prema sebi“, ističe egzorcist.

Cijelo predavanje dostupno je u videozapisu ispod.

Uključite se u našu Viber zajednicu.

Za Book.hr priredio L. M.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh