Duhovnost

O. RIPPERGER

OTKRIVENJA IZ DUHOVNOG SVIJETA Egzorcist nam govori koliko je moćna ratnica Gospa! Evo zašto Bog nikada ne odbija njene molitve

OTKRIVENJA IZ DUHOVNOG SVIJETA Egzorcist nam govori koliko je moćna ratnica Gospa!

Foto: Unsplash, Grant Whitty 

 

Egzorcist, o. Chad Ripperger govori nam u ovom isječku o moći Blažene Djevice Marije. Kaže, gotovo uvijek, čim se pojavi Marija, egzorcizirana osoba je oslobođena.

Gospina skromnost

Demon je, kaže otac Chad, otkrio prilikom jednog egzorcizma kako je on “bio anđeo stvoren da vodi hijerarhiju anđela stvorenih za Gospu”. To znači, objašnjava o. Chad, da ako će ona biti Kraljica, Bog će stvoriti anđele da budu njene sluge u tom procesu.
Demon je govorio o postojanju cijele hijerarhije unutar hijerarhije anđela koji su stvoreni samo kako bi izvršavali njene zapovijedi.
Njegova zadaća bila je da komunicira s njom u tom procesu. On bi bio taj kojem bi ona davala zapovijedi, jer na Nebu hijerarhija anđela ima određenu strukturu: oni na vrhu primaju znanje i informacije od Boga, o Njegovoj volji i namjerama što se tada prenosi onima u sredini koji nadgledaju one na dnu koji to izvršavaju. Ako pogledate, naglašava o. Chad, to je također vojna struktura.

Pojavila se u 60-70 posto slučajeva egzorcizma oca Rippergera i govori, u većini slučajeva ništa ne kaže, samo se pojavi i demoni bježe.

Svaki put kada bi na latinskom izgovorio “radujte se što su vam imena zapisana na nebesima”, govori otac Chad, onaj demon koji je stvoren da vodi hijerarhiju anđela za Gospu, počeo bi plakati, jer “njegovo ime nije zapisano na nebesima”. Također, kod molitve Zdravo Kraljice, kad bi došli do djela “svrni svoje oči na nas”, slomio bi se. Otkrio je: Ako su njene oči na tebi, tvoje je spasenje osigurano.
Dakle, objašnjava otac Ripperger, to znači da kad ona makne svoj pogled, gotovi ste. A kad ona to čini? Ono što je naučio o Gospi u svemu ovome je, kaže egzorcist, da je ona apsolutno i potpuno obuzeta Bogom. Ona nas voli, ali radi Njega. Ljubav koju ona ima prema Bogu je toliko prožimajuća da kad smo u stanju milosti i Bog živi u našoj duši, ona želi gledati u naše duše. To znači da kad Njega nema, ona ne želi gledati na nas.

Gospa ratnica

Ona je poput nuklearne nebeske bombe. Čim se pojavi, demoni nestaju. Sve se to događa zato što je prošla svoje žalosti i otajstva svog života te u cijelom tom procesu razvijala i usavršavala svoje kreposti. Također znamo da su slavna otajstva njenog života nagrada za ono što je prošla u ovom životu.
Nagrade i otajstva njenog života možemo promatrati iz različitih strana.

„Jednom sam na svetkovinu Uznesenja Marijina, rekao da je to njen najslavniji trenutak. Demoni su me izravno ispravljali: “U krivu si”. Iako su lažljivci, naredio sam demonu da mi kaže koji trenutak to jest. Odgovorio je da je Marijino uznesenje bio trenutak njenog najvećeg trijumfa. Jer njeno uznesenje iz ovog života u idući znači da je ona završila ovaj život apsolutno bez grijeha.”

Zatim je otac Chad pitao: “Je li to trenutak kada je okrunjena kao Kraljica Neba i zemlje?” “Ne, to je trenutak njene najviše časti”, odgovorio je demon. Čast je priznanje izvrsnosti. Tada mu je otac Chad naredio da napokon kaže koji je Gospin najslavniji trenutak, a demon je odgovorio: Stajanje podno križa u savršenoj kreposti.

On je zapravo otkrio da je, osim Kristove muke, stajanje naše Gospe pod križem u savršenoj kreposti najslavniji događaj u čitavoj povijesti. Što mislimo pod slavom? Sv. Toma definira slavu kao očitovanje izvrsnosti.

Kraljica Neba i zemlje

Okrunjena je za Kraljicu Neba i zemlje – to znači da ona vlada. Znači da što god traži, to i dobije. To otkriva vrlo specifičnu vezu između Gospe i Gospodina. Svi smo, na ovaj ili onaj način, uvrijedili Boga, i kao rezultat toga, Njegovo je povjerenje u nas razmjerno onome koliko nam može vjerovati. Ona Ga u cijelom svom životu nikad nije uvrijedila. Sve što je učinila bilo je isključivo za Njega. Gospa ni jednom nije pomislila na sebe ni u jednoj žrtvi koju je učinila. Razlog tome je njezina čista ljubav prema Bogu. U Njegovu odnosu s njom ne radi se o tome da voli nju više nego nas već da Ga ona nije nikad uvrijedila, a kao rezultat toga – On joj nikada ništa neće odbiti.

Cijeli videoisječak i objašnjenje oca Rippergera, s hrvatskim prijevodom izdavačke kuće Kyrios, pogledajte u nastavku:

Izdavačka kuća Kyrios – uredio Petar Salečić, prijevod Damir Latin; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh