Duhovnost

DUHOVNA BORBA

O. Ripperger: Opsjedao ju je demon straha, a kroz tu kušnju Bog je želio da raste u kreposti poniznosti Egzorcist o. Chad Ripperger u ovom izvrsnom predavanju objašnjava kako nam kušnje pomažu na putu posvećenja i pročišćenja, te kako možemo prepoznati u kojoj kreposti Bog želi da rastemo. Preporučamo da poslušate!

O. Ripperger: Opsjedao ju je demon straha, a kroz tu kušnju Bog je želio da raste u kreposti poniznosti

Foto: sensusfidelium.tv

 

„Bog ima potpunu kontrolu nad svim aspektima duhovnoga rata. Nad svim aspektima. Svako uplitanje demona i svako iskušenje, može nam koristiti ako odgovorimo na Božju milost. Služit će za naše posvećenje i može nam pomoći da napredujemo u krepostima. Također sam spomenuo da je krepost s kojom se ljudi najviše muče i u vezi koje Bog dopušta da budu najviše iskušavani, to je često krepost u kojoj Bog želi da se osoba istakne.

Imao sam slučaj gdje je jednu ženu opsjedao demon straha, a krepost kojom je Bog želio da ona ovlada bila je poniznost. I tako je počela raditi na poniznosti. To je ključna stvar kojoj bi ova poniznost zapravo dala temelje. Imala je hrabrosti. To je bila jedna od stvari na kojima je počela raditi i stvari glede opsjednutosti počele su se mijenjati“, ispričao je o. Ripperger.

Cijelo predavanje možete poslušati ovdje:

Za Book.hr priredila I. A., G. S.

Izvor: Izdavačka kuća Kyrios

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh