Poučne priče

POTICAJNA PRIČA

Zamisli tek što može učiniti svatko od nas za pozitivne promjene u svijetu!  Tako malo je potrebno kako bismo učinil dobro drugome

Foto: Diego PH, Unsplash

Foto: Diego PH, Unsplash

 

Bai Fangli, 74-godišnji vozač rikše, vratio se 1987. u svoj rodni grad s namjerom da se s tog teškog posla povuče u mirovinu. Prolazeći pored poljâ svog rodnog mjesta, vidio je djecu koja rade na njima jer su bila previše siromašna da bi se mogla školovati…

Kad je to vidio, Bai se vratio u Tianjin, na svoj posao vozača rikše. Unajmio je skroman smještaj blizu željezničke stanice, i radio je po cijele dane, jeo skromnu hranu i nosio već iznošenu odjeću koju su drugi odbacili. Sav mukotrpno zarađen novac, davao je onoj siromašnoj djeci.

Kad je napunio gotovo 90 godina, posljednji je put dovezao rikšu do srednje škole Tianjin Yaohu, kako bi djeci donio ono što je zaradio…

Sveukupno je Bai donirao 350 000 juana, pomogavši tako da više od 300 učenika nastavi školovanje. Nesebični vozač rikše preminuo je 2005. godine, ostavivši iza sebe priču o nesebičnosti i ljubavi prema bližnjima.

Ako je siromašni vozač rikše, u iznošenoj odjeći i bez obrazovanja uspio osigurati stipendije za 300 učenika, zamisli tek što može učiniti svatko od nas za pozitivne promjene u svijetu! 

*rikša ‒ u dalekoistočnim zemljama, laka dvokolica koju (obično trčećim korakom) vuče čovjek, namijenjena za prijevoz putnika (www.enciklopedija.hr)

Prevela: A. Z.

Za Book.hr odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh