Duhovna glazba

MARIJI U ČAST

PROSLAVIMO ROĐENDAN NAŠE MAJKE Donosimo vam najljepše hrvatske marijanske pjesme Čuj nas, Majko, nado naša, k tebi vapimo mi svi 🎶

Foto: Shutterstock

„Bez sumnje najsavršenija od svih pobožnosti je ona koja nas najsavršenije Isusu upriličuje i sjedinjuje, a pošto je Marija od svih stvorenja najviše upriličena Isusu, dosljedno i pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji, više od ijedne druge pobožnosti, posvećuje i upriličuje dušu Isusu, pa tako što je jedna duša više posvećena Mariji to će biti više posvećena i Isusu.”

Sv. Ljudevit Monfortski (1673-1716)

Danas slavimo blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, naše nebeske zagovornice i Majke. Rijetko koji rođendan prođe bez pjesme, slavlja i radosti. Stoga se radujmo i mi danas jer ‘rodila se ona koja ima roditi’ (Mih 5, 2)

„Kao što među svim blaženicima ne postoji nitko tko je volio Boga više od Marije, tako ne postoji nitko, osim Boga, tko voli nas više od Njegove najvoljenije majke.”

Sv. Alfons Ligouri (1696-1787)

Za vas smo izdvojili neke od najljepših hrvatskih marijanskih pjesama, od slavljeničkih do meditativnih, za svakoga ponešto:

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh