Vijesti

25. LIPNJA U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI // Sveta misa u čast sv. Josemarie Escrive "Sveti Josemaría je bio izabran od Boga da proglasi univerzalni poziv na svetost i naglašavanje važnosti svakodnevnog rada i uobičajenih aktivnosti kao puta prema svetosti. Možemo reći da je bio svetac svakodnevice." (papa Ivan Pavao II.)

Sveta misa u čast sv. Josemarie Escrive

Sveto misno slavlje

U nedjelju, 25. lipnja u zagrebačkoj katedrali održati će se Sveta Misa u čast svetog Josemarije Escrive, utemeljitelja Opusa Dei, s početkom u 19,00 sati.

Sveto misno slavlje predvoditi će monsinjor Zvonimir Sekelj.

O životu Josemarie Escrive

Sveti Josemaria Escriva de Balaguer rođen je 9. siječnja 1902. godine u Barbastru (Huesca, Španjolska). Rano je počeo naslućivati prve nagovještaje božanskog poziva kojemu se kasnije i odaziva te 1925. godine postaje svećenikom.

Opus Dei utemeljio je 1928. godine, a 1943. godine utemeljuje Svećeničko društvo sv. Križa koje je nedjeljivo povezano s Opusom Dei. Tako je u Crkvi otvoren put za sve ljude svih staleža: traženje svetosti i apostolat kroz posvećivanje u običnom radu usred svijeta postao je moguć bez potrebe mijenjanja vlastitog staleža.

Escriva je bio konzultor Papinske komisije za ispravno tumačenje Zakonika kanonskog prava i konzultor Kongregacije za sjemeništa i sveučilišta.

Umro je 26. lipnja 1975. godine, a papa Ivan Pavao II. Escrivu je proglasio blaženim  17. svibnja 1992. te 06. listopada 2002. godine svetim.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh