Recenzije knjiga

WWW.FIGULUS.HR

Priprema za prikazanje misne žrtve (svezak I.): Za otkupljenje od boli, od rana srca; za otkupljenje od bolesti Ovo je prvi svezak u nizu priprema za prikazanje svete misne žrtve. Drugi svezak izlazi uskoro!

Foto: Shutterstock; ML

 

Bog želi da svatko od nas doživi puninu svojih dana, da ispuni puninu svojeg životnog poslanja i zato je Isus umirući na križu ponio naše bolesti, uzeo naše boli…

Pred vama je svojevrsni molitvenik namijenjen osobnoj pripremi za Svetu Misu.

Potreba za duševnim, duhovnim i tjelesnim zdravljem jedna je od osnovnih ljudskih potreba. Bog, koji nas je stvorio iz ljubavi, za sebe, s tom nas je ljubavi i otkupio. Nebeski je otac dao svog Jedinorođenog Sina da nijedan koji u njega vjeruje ne pogine, već da ima život, da živi vječno. Bog želi da svatko od nas doživi puninu svojih dana, da ispuni puninu svojeg životnog poslanja i zato je Isus umirući na križu ponio naše bolesti, uzeo naše boli; zato je umjesto nas platio kaznu za naše grijehe i naše opačine; zato nas je svojim ranama iscijelio (Iz 53,4-6).

Bogu nije do smrti grešnika, već želi da se grešnik obrati i da živi, da do kraja ispuni svrhu svog ovozemaljskog života. Bog je savršena ljubav. Imajmo to na umu i u srcu.

Uvod autora Josipa Lončara

Josip Lončar glavni je urednik časopisa „Book“ koji možete kupiti na svim kioscima.

 

U ovom, prvom svesku nalaze se pripreme:

Za otkupljenje od boli, od rana srca

(Od osjećaja odbačenosti, neželjenosti, manje vrijednosti, krivnje; od razočaranja, tuge, žalosti, gorčine; od depresije, strahova i tjeskobe; od nepraštanja, mržnje i osuđivanja…)

Za otkupljenje od bolesti

(Tjelesnih, duševnih i duhovnih.)

Pojedini svezak pripreme za Svetu Misu povezan je s knjigom istog autora, pod naslovom „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

„Dobro pripravljena duša može doživjeti svetost čina i s tog svetog čina ponijeti obilate plodove“ (kard. Vinko Puljić)

„Isus, prije nego što je pošao prikazati krvnu žrtvu na Kalvariji, ustanovio je istu žrtvu na nekrvni način i nama je ostavio uz riječi „ovo činite meni na spomen“. Autor se u svojim razmišljanjima u knjizi služi Svetim pismom, Katekizmom Katoličke Crkve i drugim crkvenim dokumentima kako bi svakom vjerniku pomogao prepoznati svetost čina. Kako bismo upoznali, doživjeli i živjeli taj najsvetiji dar na zemlji, valja se na to pripraviti. Dobro pripravljena duša može doživjeti svetost čina i s tog svetog čina ponijeti obilate plodove. Na ovoj Zemlji nemamo svetijeg događaja od slavlja Euharistije…“

Iz predgovora drugom izdanju knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“. Cijeli tekst predgovora možete pročitati ovdje.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije:

Naslov: „Priprema za prikazanje misne žrtve ‒ za otkupljenje od boli, rana srca, bolesti” (svezak I.)
Autor: Josip Lončar
Nakladnik: Figulus Media
Godina izdanja: 2019.
Jezik: hrvatski
Broj stranica: 112
Uvez: meki
Veličina knjige: 9,1 x 14,5 cm

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh