Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, želim se promijeniti, želim ti predati sve blokade srca, sve strahove, sve boli, svaki stres

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, želim se promijeniti, želim ti predati sve blokade srca, sve strahove, sve boli, svaki stres, svaku krivu misao, svaki krivi stav svoga srca. U dubini mene često je košmar; znam da volim svoga supružnika, ali prečesto u njemu gledam „protivnika“, nekoga tko me ne shvaća, nekoga kome nije stalo, nekoga tko se treba apsolutno promijeniti. Ne želim tako živjeti, ne želim sebe izdizati iznad njega, ne želim biti neposlušan/neposlušna tvojoj Riječi, ne želim odbijati tvoje milosrđe. Ali, Isuse, boli me, izgubljen/izgubljena sam, često se osjećam nemoćno. Sada te molim, vapim ti, na koljenima, otvarajući ti se u potpunosti, dolazim ti u potpunoj istini – molim te, neka u tvoje ime sada od mene odstupe sve prisilne misli, svaka bol, svaka negativnost, jer želim samo tebe, želim da me ti učiniš supružnikom po svojoj mjeri. Prekrij me svojoj Krvlju, zaštiti me, operi me, iscijeli me, oslobodi me, obrati me. Promijeni mene, to želim, o Isuse, promijeni mene, moje srce, moje poglede, očisti moje srce od prijezira, straha, boli.

Ispuni srce moga supružnika ovog trena silinom svoje ljubavi i neka ga prekrije tvoja Krv i oslobodi ga od svih zarobljenosti

Uđi sada u dubinu moga srca, tamo gdje je tama i tamo gdje se bojim pustiti bilo koga, pa čak i tebe. Ali sada ti se predajem, predajem se tvojoj milosti, zazivam tvoju milost da me ispuniš, dotakneš. Moja duša plače, Isuse! Želim biti drugačiji/drugačija, ali ne mogu! Vidim da prečesto sebe stavljam prije tebe. Kajem se, oprosti mi. Uzdam se sada u tvoje milosrđe, uzdam se u to da si rekao da ćeš ostaviti 99 ovaca da potražiš onu stotu, izgubljenu. Priznajem ti sada, da, ja sam taj, grešan/grešna, slab/slaba, izgubljen/izgubljena, nemoćan/nemoćna, obeshrabren/obeshrabrena, životarim, a nudiš mi život u punini. Odričem se u Isusovo ime svake laži da ja ne zaslužujem ljubav, poštovanje, odričem se, i u Isusovo Ime slamam svaki krivi stav, zakletvu da ja moram biti žalostan/žalosna, nesretan/nesretna, u tuzi, da ne zaslužujem Božje Milosrđe, da moram patiti i da je to tako. Slamam u Isusovo Ime svaki takav stav ili zakletvu.

Želim moći prihvatiti ljubav koju mi daješ ti i supružnik i želim to moći i dati

Isuse, slomi to, slomi svojom prisutnošću u meni, obnovi me, želim novi život, nove misli, novo srce, želim postati novi supružnik, blag, milosrdan, obziran, shvaćajući svoga supružnika koji je izranjen, slab, grešan, u strahu, često kao i ja. Želim moći prihvatiti ljubav koju mi daješ ti i supružnik i želim to moći i dati. Pomozi mi! I ja želim biti taj koji će otvoriti svoje srce za tvoj blagoslov, za našu obitelj, za naš brak, za našu djecu, za naše pokoljenje. Isuse, uđi sada u dubine moga srca i, vapim ti, obrati me, oslobodi me! Tebi posvećujem i predajem svoj brak, sve svoje krive stavove prema braku, sve zarobljenosti i molim te, oslobodi me. Ispuni srce moga supružnika ovog trena silinom svoje ljubavi i neka ga prekrije tvoja Krv i oslobodi ga od svih zarobljenosti, strahova, nesposobnosti da ljubi i poštuje i da primi ljubav i poštovanje. Tvojom Presvetom Krvlju neka se obnove temelji našeg braka! U Isusovo moćno ime, ovog trena, na slavu i hvalu Boga Oca! Slava ti i hvala, Presveto Trojstvo! Prihvaćam svaki blagoslov koji se spušta ovog trena na nas, zazivam Duha Svetoga neka nas ispuni i zahvaljujem ti, Presveto Trojstvo!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto, zaista prečesto se borimo sami, pokušavamo sami, pa padamo u tugu, očaj, okrivljujemo, opravdavamo se. Nemamo jednostavno naviku zastati, predati se Isusu, zamoliti njega da nas vodi. Zar nije tako? Vjerujem li njegovim riječima da on ostavlja 99 ovaca radi mene jedne izgubljene? Prihvaćam li to? Ili i dalje oholo nastavljam sam/sama? Bez Božje ljubavi i dobrote koju on izlijeva u nas ako ga tražimo, mi ne možemo ljubiti i poštovati svoga supružnika, napose onda kada stvari ne idu onako kako mi to zamišljamo, kada smo povrijeđeni, nema šanse! Kako na to gledaš? Iskreno se preispitaj. Jer Bog će te pitati: „Zašto me nisi zazvao/zazvala“? Uvijek zazovi Gospodina! Uvijek! Uvedi to u naviku, naviku vjere!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh