Sveta Misa

NAJSVETIJI DOGAĐAJ NA SVIJETU

Mons. Vinko Puljić o knjizi o Svetoj Misi: ‘Na ovoj Zemlji nemamo svetijeg događaja od slavlja Euharistije’ Novo izdanje knjige o Svetoj Misi autora Josipa Lončara, koja je pobudila ogromno zanimanje, nosi drugi naslov te uključuje predgovor kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog ‒ koji donosimo u nastavku

Mons. Vinko Puljić o knjizi o Svetoj Misi: 'Raduje me da jedan laik piše o Euharistiji s toliko ljubavi'

Mons. Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski/ foto: wikipedia

 

U nakladi Figulus-Medije iz tiska je izašlo drugo izdanje knjige o Svetoj Misi autora Josipa Lončara, glavnog urednika časopisa „Book“, koji možete kupiti na svim kioscima. Za ovo izdanje predgovor je napisao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, koji je ujedno predložio novi naslov. Autor je sugestiju prihvatio s radošću te sada knjiga nosi drugi, još bolji naslov: Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu.

Knjigu možete naručiti u web-trgovini ovdje, telefonom 095/206-5421 i mejlom na [email protected]

Kada sam pročitao podršku njegovih biskupa da nastavi rasti u ljubavi prema Bogu, Crkvi i čovjeku, odmah sam i sâm htio biti dionik te podrške…

U nastavku donosimo riječi predgovora kardinala Puljića:

Euharistija — oporučna Isusova ostavština

U srpnju ove godine dobio sam u ruke knjigu Sveta Misa. Najvažnija stvar na svijetu autora Josipa Lončara, da napišem koju riječ za drugo izdanje. Na samom početku knjige stoji autorova zahvala svima koji su ga podržali u pripremanju i izdavanju ove knjige. Kada sam pročitao podršku njegovih biskupa da nastavi rasti u ljubavi prema Bogu, Crkvi i čovjeku, odmah sam i sâm htio biti dionik te podrške.

Raduje me da jedan laik piše o Euharistiji s toliko ljubavi te želi poticati vjernike da znaju vrednovati i živjeti od najsvetije stvarnosti na zemlji.

Valja se pripraviti. Dobro pripravljena duša može doživjeti svetost čina i s tog svetog čina ponijeti obilate plodove

Isus, prije nego što je pošao prikazati krvnu žrtvu na Kalvariji, ustanovio je istu žrtvu na nekrvni način i nama je ostavio uz riječi „ovo činite meni na spomen“. Autor se u svojim razmišljanjima u knjizi služi Svetim pismom, Katekizmom Katoličke Crkve i drugim crkvenim dokumentima kako bi svakom vjerniku pomogao prepoznati svetost čina. Kako bismo upoznali, doživjeli i živjeli taj najsvetiji dar na zemlji, valja se na to pripraviti. Dobro pripravljena duša može doživjeti svetost čina i s tog svetog čina ponijeti obilate plodove. Na ovoj Zemlji nemamo svetijeg događaja od slavlja Euharistije, koja je izvor i uvir izgradnje osobnog života kao i života zajednice.

Autor kroz svoja razmišljanja želi pomoći da vjernici upoznaju te onda prakticiraju i žive od tog najsvetijeg čina

I mi ljudi kada se prije smrti opraštamo od svojih najmilijih, ostavljamo u baštinu bilo riječi ili neki spomen kako bismo po tome „nastavili biti prisutni sa svojima“. Ovdje je Isus htio biti i ostati sa svojima za koje je trpio, umro i uskrsnuo i zato je ustanovio taj divni dar u kojem trajno ostaje s nama i uprisutnjuje svoje djelo otkupljenja i spasenja. Autor kroz svoja razmišljanja želi pomoći da se vjernici suoče s tim darom. Prvo da upoznaju te onda prakticiraju i žive od tog najsvetijeg čina u kojem se susreću naša smrtna osoba i besmrtni Otkupitelj.

Zahvaljujem na ovom nastojanju da, što bližim rječnikom, pomogne ljudima upoznati Euharistiju, zavoljeti ju i živjeti taj divni Dar neba na ovoj Zemlji. Neka nas Uskrsli koji živi u Euharistiji oživi životom vjere dok hodimo, dok ne postignemo Njegovo obećanje da „tko god njega blaguje neće umrijeti nikada“.

 

Sarajevo, na blagdan bl. Miroslava Bulešića

Vinko kardinal Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski

NAJAVLJUJEMO Za drugo izdanje knjige o Svetoj Misi predgovor napisao kardinal Vinko Puljić
NAJAVLJUJEMO Za drugo izdanje knjige o Svetoj Misi predgovor napisao kardinal Vinko Puljić

Kardinal Puljić je u svome predgovoru drugome izdanju predložio novi naslov, što je autor prihvatio s radošću te sada knjiga nosi drugi, još bolji naslov.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh