Vijesti

MEGHAN MARKLE I PRINC HARRY

Princ Harry i američka glumica Meghan Markle vjenčat će se u 500 godina staroj, izvorno katoličkoj kapelici sv. Georgea Ove subote u 500 godina staroj, izvorno katoličkoj kapelici sv. Georgea koja se nalazi u sklopu dvorca Windsor, u bračnu će luku uploviti britanski princ Harry i njegova odabranica, američka glumica Meghan Markle...

Windsor, najstariji i najveći naseljeni dvorac na svijetu, službena rezidencija britanske kraljice Elizabete II., priprema se za kraljevsko vjenčanje. Ove subote u 500 godina staroj, izvorno katoličkoj kapelici sv. Georgea koja se nalazi u sklopu dvorca, u bračnu će luku uploviti britanski princ Harry i njegova odabranica, američka glumica Meghan Markle.

Kapelica iz 14. stoljeća

Kapelica, smještena u Windsoru, udaljena 35 kilometara od centra Londona, izgrađena je u 14. stoljeću za vrijeme vladavine katoličkog kralja Edvarda III.

Kraljevska kapelica je tijekom stoljeća proširena, a dovršena je tek za vrijeme Henrija VIII. Tudora, poznatog po tome što se odrekao Katoličke crkve i po tome što je imao šest žena. On je čak i pokopan u kapelici, zajedno sa svojom trećom i omiljenom ženom koja je umrla za vrijeme poroda.

Meghan pohađala katoličku školu

Kad su Meghan i Harry u studenome prošle godine objavili zaruke, glumica je rekla da je protestantske vjeroispovijesti te da je pohađala katoličku školu. Bila je udana za producenta Trevora Engelsona koji je Židov, no nije prešla na židovstvo. Prije udaje za princa Harryja glumica se krstila.

Meghan Markle u dvorac Windsor doći će automobilom, u pratnji majke i djeveruša. Mlada neće imati kumu, dok će Harryju kum biti stariji brat William, a prema želji mladoženje u ceremoniju će biti uključena i obitelj njihove pokojne majke Diane, točnije njezina starija sestra Jane Fellowes koja će na vjenčanju čitati.

Tridesettrogodišnjeg princa i njegovu tri godine stariju odabranicu vjenčat će nadbiskup od Canterburyja Justin Welby, dok će misu voditi dekan Windsora David Conner. Sama svečanost vjenčanja počet će u 12 sati i trajat će sat vremena, nakon čega će mladenci u polusatnoj vožnji kočijom pozdraviti okupljene građane.

Budući supružnici uzvanike su zamolili da umjesto da im kupuju darove, uplate donaciju nekoj od sedam humanitarnih organizacija koje podržavaju.

Izvor: Aleteia, novilist

Foto: Coolstyle

Prevela Vedrana Prka

Najčitanije

Na vrh