Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Oslobodi me i slomi svaki jaram kojim sam vezan i koji veže moj brak

RAZMATRANJE I MOLITVA

Priznajem ti, Gospodine, da mi je jako teško promijeniti neke svoje stavove, misli, poglede. Naročito se pitam zašto se ja moram truditi biti dobar/dobra, zašto da slijedim tvoj primjer kada često imam osjećaj da se moj suprug / moja supruga ne trudi, da samo prigovara, da radi po svome i da je sebičan/sebična. I onda kada i kažem što meni treba, što mi smeta (iako to, doduše, kažem napadački, grubo), sve se još samo pogorša. To me sve iscrpljuje, oduzima mi snagu, baš me iscrpljuje. Kad bi barem već jednom shvatio/shvatila što radi krivo; da ne vidi! Ili možda ne vidim ja? Što me pokreće, zašto gubim snagu? Zar sam stvoren/a tako da moja snaga, odluke, postupci i cijeli moj život ovise o postupcima drugih ljudi, moga supruga / moje supruge? Ako sam se dao/dala zavarati tim stavom – a taj stav nije stav Boga, koji je umro za moju slobodu – tada sam sâma sebe učinio robom.

Što upravlja mojim životom, odlukama? Moj suprug / moja supruga? Njegovo/njezino ponašanje, greške, neznanje, strah, pritisci?

Što ustvari upravlja mojim životom? Jesam li siguran/sigurna u svoj odgovor? Jer iskren odgovor na ovo pitanje može promijeniti moj život, vratiti mi snagu, usmjeriti me prema pravoj istini i otvoriti mi oči da shvatim – osoba koju mi je Bog dao za supruga/suprugu divno je Božje biće, stvorenje koje Bog voli, koje ja silno volim, jer sam s njime / s njom odlučila/odlučio provesti život. Jesam li ikada razmišljao/razmišljala o tome da mi je Bog povjerio život, taj život drugog bića, da mi je dao svoje stvorenje, najvrijednije što ima, čovjeka, da bude dio mene po sakramentu braka? I zar zaista mislim da On želi da budem nesretan/nesretna, da me je tom osobom zarobio? Zar zaista ne vidim da mi ustvari želi reći kako me preko te osobe želi osloboditi – mojih sebičnih pogleda, krivih stavova, spasiti me za Vječnost? Što upravlja mojim životom, odlukama? Moj suprug / moja supruga? Njegovo/njezino ponašanje, greške, neznanje, strah, pritisci? Pa zar se upravo s time ne borim i ja, a Bog mi želi reći da mi je dao sve što trebam da se toga oslobodim, da me spojio s tom prekrasnom dušom da budemo jedno tijelo, da se jedno po drugome spasimo? Što upravlja mojim životom? Mislim li da su to geni, okolnosti, prošlost, supružnik?

Na meni je odluka hoću li zavapiti tebi, Bože, ili ću se tužiti, uništavati, stvarati roba od samoga/same sebe i optuživati sve druge

Da, to utječe na mene ako to dopustim, no mojim životom upravljaju moja uvjerenja i, sukladno tome, moje odluke. Na meni je odluka hoću li prezreti supruga/suprugu ili ću vidjeti njegov/njezin vapaj! Na meni je odluka hoću li zavapiti tebi, Bože, ili ću se tužiti, samouništavati, stvarati roba od samoga/same sebe i optuživati sve druge. Jer, za slobodu me Krist stvori i ne dam se u jaram ropstva (Gal 5,1). Kako znam da sam slobodan/slobodna? Upravo tako što ovog trena mogu odlučiti hoću li i dalje ustrajati u optuživanju i dopustiti da mi to crpi snagu, oduzima život i vodi u grijeh, udaljuje od supruga/ supruge i uništava brak ili ću odabrati život, blagoslov i sve ono za što me je Bog otkupio.

Bože, oprosti mi i smiluj se meni grešniku/grešnici! Daj mi snage da krenem, da pustim tebe u svoj brak, u svoje srce i misli. Oslobodi me i slomi svaki jaram kojim sam vezan/vezana i koji veže moj brak!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odluči, odluči svim srcem progledati, odluči prihvatiti istinu, riskiraj. Moli više puta ovu molitvu i govori Gospodinu sve što ti smeta. On te čuje i čeka te, On te oživljuje!

„Bože, oprosti mi i smiluj se meni grešniku/grešnici! Daj mi snage da krenem, da pustim tebe u svoj brak, u svoje srce i misli. Oslobodi me i slomi svaki jaram kojim sam svezan/svezana i koji veže moj brak!“

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh