Aktualnosti

SLIJEDI NASTAVAK ISTRAGE

Prema prvim rezultatima istrage, požar u katedrali Notre-Dame nije podmetnut Tijekom preliminarne istrage saslušano je oko stotinu svjedoka

Prema prvim rezultatima istrage, požar u katedrali Notre-Dame nije podmetnut

Notre-Dame/ foto: Shutterstock

 

Istragom je utvrđeno da je požar u katedrali Notre-Dame mogao biti uzrokovan „električnim kvarom ili zapaljenom cigaretom“, čime je uklonjena sumnja da je požar podmetnut, javlja CNN.

„Preliminarnom istragom požara, u kojem je uništen velik dio crkve stare 850 godina, utvrđeno je da požar nije podmetnut“, rekao je pariški državni odvjetnik Remy Heitz.

Tijekom preliminarne istrage saslušano je oko stotinu svjedoka. Nastavak istrage, prema riječima pariškog državnog tužitelja, bit će prepušten istražnim sucima koji mogu podići optužnicu za nemar protiv potencijalnih počinitelja.

Podsjećamo, požar na katedrali izbio je 15. travnja; prvo je izgorio toranj, koji se je potom srušio, a ubrzo i cijeli krov. Nedavno je u katedrali održana prva misa u pokrajnjoj kapeli, na kojoj je sudjelovalo dvadesetak osoba.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh