Preporučamo

„BOOK” BROJ 112.

Postoji li čovjek kojem nije potreban Spasitelj?! Novi broj „Booka” na svim kioscima!

Postoji li čovjek kojem nije potreban Spasitelj?! Novi broj „Booka” na svim kioscima!

Izašao je 112. broj mjesečnika „Book”, za travanj 2019.!

Što se nalazi u ovom broju

Postoji li čovjek kojem nije potreban Spasitelj?! – odgovara voditelj „Škole molitve“ Mario Halužan.

Slika Isusova lica na velu iz Manoppella nastala je u trenutku Isusova uskrsnuća – znanstvenici su dokazali da to nije bilo ljudskom rukom! U „Booku“ ovaj tekst patera Marka možete pročitati cjeloviti.

Pater Marko u svojoj novoj knjizi „Vidljivi Bog“ piše o tajnama još jedne slike – slike Božjega milosrđa! Donosimo kratak ulomak iz knjige.

Postoje životne situacije u kojima je mnogo pametnije moliti nego očajavati – čitamo u tekstu Josipa Lončara.

„Baš svaki dan kao da je meni pisano. Kao da mi progovara Duh Sveti…“ – javila nam se je jedna redovnica i posvjedočila nam kako joj je hit-knjiga „U Tvojoj prisutnosti“ promijenila život!

Često čujemo savjet da treba strpljivo nositi svoj križ. No što to zapravo znači „nositi svoj križ“?!

Nedavno je u Biblioteci Figulus izašla knjiga „Imam rak, ali on nema mene“ – istinita priča obične žene koja se je najednom našla u nepoznatom svijetu raka. Kate jednostavnim riječima iznosi iskustvo dijagnosticiranja i liječenja a knjiga obiluje praktičnim savjetima. Donosimo vam ulomak!

Nediljko i dalje neumorno piše komentare nedjeljnih misnih čitanja, koja objavljujemo u „Booku“. Komentar na jedno od dnevnog misnog čitanja čitamo svaki dan na našem portalu www.book.hr. Božja riječ ima snagu.

Jeste li čuli za demona Asmodeja, koji čini da nam ljubav počne biti muka? Pater Pelanowski opisuje što on uzrokuje u našim životima.

Talijanski egzorcist nas sve podsjeća da Isus i danas oslobađa od zloduha!

U „Booku“ 112. još čitamo: kako je jedan mladić na samrti ozdravio snagom Uskrsloga, o pedofiliji u Crkvi – tom vapijućem grijehu protiv nevinih i slabih!; poučne priče, što bi svaka žena htjela reći svom muškarcu, svjedočanstvo majke kojoj je knjiga dr. Emersona Eggerichsa uvelike pomogla u njezinu odnosu s dvojicom njezinih sinova; viceve, stripove…

Iz uvodnika: Znamo li da neki bolesnici ne mogu moliti?

Iza glavnog urednika „Booka“ Josipa Lončara iskustvo je vrlo teške operacije i teškog oporavka. Stoga u uvodniku iznosi neka zapažanja proživljena u vlastitoj koži:

»…mnogi ne znaju kako se osjeća bolesnik koji prima jake lijekove protiv bolova. Mnogi ne znaju da tada nismo sposobni ni moliti ni razmišljati, nismo sposobni ispitivati svoju savjest ni kajati se, nismo sposobni prikazivati svoje trpljenje za bilo koga ili na bilo koju nakanu, nismo sposobni ni čitati ni slušati bilo što povezano s Bogom i molitvom. Lijekovi umrtvljuju našu svijest tako da ne razmišljamo ni o obitelji, ni o poslu, ni o bilo čemu što nam je bilo važno kad smo bili zdravi. Prepušteni smo čekanju da dođe do olakšanja i zdravlja. Nažalost, mnogi ne dočekaju ni olakšanje ni zdravlje. To je vrijeme kad smo ovisni o drugima, vrijeme kad grozničavo trebamo nekoga tko će s vjerom moliti za nas, iako mnogi u takvom stanju niti ne pomisle da bi nekoga zamolili za molitvu. Naši bližnji koji su zdravi trebali bi shvatiti u kakvoj smo situaciji i trebali bi preuzeti duhovnu brigu o nama, kao što su liječnici i medicinsko osoblje preuzeli brigu za naše fizičko ozdravljenje. …

Isus je, barem sudeći po onome što je zapisano u evanđeljima, itekako posvećivao svoju pažnju bolesnicima, a i svojim je nasljednicima naredio da čine isto. Ta se briga o bolesnicima u današnje vrijeme gotovo uopće ne vidi u mnogim našim župama, a pogotovo ne na našim misama (velika čast iznimkama!). Čini se da je u mnogim župama domet vjere jedna jedina izgovorena rečenica u misi koja spominje nekog konkretnog bolesnika ili općenito sve bolesnike. Pa zar ne možemo u misi naći neki ‘prostor’ u kojem bismo posvetili malo više vremena, malo više brige i ljubavi, malo više bolje smišljenih rečenica iskrene molitve za bolesnike župe koji trenutno ne mogu moliti za sebe, a posebno za one koji su u opasnosti umrijeti, a da se nisu izmirili s Bogom?!«

 

Želimo Vam blagoslovljeno čitanje „Booka”!

 

Svoj primjerak Booka nabavite na kioscima Tiska ili se možete pretplatiti, čime godišnje štedite 60 kuna (ovdje). Jedan od prethodnih brojeva možete prelistati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh