Aktualnosti

NOVA KNJIGA

P. Marko Kornelije Glogović „Vidljivi Bog – O tajnama slike Božjega Milosrđa“ (II. prošireno izdanje) Sigurni smo da nijedna knjiga ne donosi tako iscrpno tumačenje tajni koje se kriju iza slike Milosrdnog Isusa kao što to čini pater Marko Kornelije Glogović u svojoj knjizi „Vidljivi Bog“

Najavljujemo novu knjigu p. Marka Kornelija Glogovića „Vidljivi Bog“

Pater Marko Kornelije Glogović, OSPPE

 

Mnogo se je pisalo i mnogi su pisali o tajnama neiscrpnog Božjeg milosrđa, o sv. Faustini i onome što je Gospodin poručio svijetu preko te skromne redovnice. No sigurni smo da nijedna knjiga ne donosi tako iscrpno tumačenje tajni koje se kriju iza slike Milosrdnog Isusa kao što to čini pater Marko Kornelije Glogović u svojoj knjizi „Vidljivi Bog“.

Slika je svojevrstan egzorcizam

Pater Marko tako u predgovoru piše:

Istražujući povijest slike i katehezu koju skriva, kao da sam mrvicu spoznao u kakvim je mukama bila sestra Faustina, neprestano slušajući nalog Gospodina Isusa da naslika tu sliku. Mjesecima sam uza se nosio bilježnicu, meditirao, zapisivao… U vrijeme klanjanja, svete mise, na hodočašću, u šetnji, u čekaonici u ambulanti, kupujući, blagujući, družeći se… Čak sam se i noću budio da bih zapisao misao, da mi ne umakne iz uma. (…)

Tko god uzme u ruke knjigu „Vidljivi Bog“, moći će, zajedno s autorom, proživjeti njegovo iskustvo Božjega milosrđa. Slika koju je Isus naredio sv. Faustini da ju naslika, svojevrstan je egzorcizam i pred nju bismo trebali dovoditi sve zarobljene. Osim detaljne analize slike, autor u knjizi donosi i nekoliko pobožnosti, kao što su pobožnost za domovinu i narod, molitva Majci Milosrđa, pobožnost za svetost svećenika, pobožnost za spas nerođene djece pred pobačajem, sedmodnevnica Božjem milosrđu…

Jedan pogled na tu sliku…

Slika Milosrdnog Isusa središte je nauka o Božjem milosrđu. Jedan pogled na tu sliku može promijeniti i tvoj život. Svaki je čovjek pozvan upravo na to – otkriti ljepotu Kristova lika i hitnost i ozbiljnost poruke što ih skriva ta jedinstvena slika!

Slika nije klasična aheropita, odnosno slika nenačinjena ljudskom rukom, kao, npr., slika Gospe Gvadalupske. Ali gotovo da jest! Čitaj i otkrit ćeš zašto. Otkrij ljepotu Kristova lika i hitnost i ozbiljnost poruke što ih skriva ta jedinstvena slika! Ona ne prikazuje samo Isusa od jučer, kakav je bio pred apostolima: ona nam predaje Isusa od danas, za nas – danas. Mi smo danas uistinu sretni i privilegirani jer se upravo u naše vrijeme ta slika ponovno otkriva! (Autor)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh