Obitelj

LJUBAV I POŠTOVANJE NA HKR-U

POSLUŠAJTE Naši Ivana i Danijel gostovali u emisiji „Radost ljubavi u obitelji“ Povodom Godine obitelji Amoris laetitia, koju je prošle godine proglasio papa Franjo, na HKR-u je pokrenuta emisija „Radost ljubavi u obitelji“. Sinoć je u njoj gostovao i bračni par Katanović, Danijel i Ivana, članovi Kristofora, voditelji (pred)bračnog tečaja „Ljubav i poštovanje“… Preporučamo emisiju od srca.

Foto: obitelj.hbk.hr

 

Jučer, u utorak 25. travnja 2021. naši Ivana i Danijel Katanović sudjelovali su u emisiji „Radost ljubavi u obitelji“ na Hrvatskom katoličkom radiju.

Ova nova emisija pokrenuta je povodom Godine obitelji Amoris laetitia koju je prošle godine proglasio papa Franjo. Započela je na svetkovinu svetoga Josipa, 5 godina nakon objave apostolske pobudnice Amoris laetitia (Radost ljubavi), a završit će 26. lipnja 2022. godine povodom X. svjetskog susreta obitelji. (Više o emisiji, raspored emitiranja, videozapise… možete pronaći ovdje.)

Uz bračni par Katanović u emisiji je sudjelovao prečasni Krešimir Žinić, povjerenik za obiteljski pastoral, dekan bjelovarskog dekanata.

U ovoj zanimljivoj i živoj emisiji govorilo se o tome kako svatko treba biti znak milosrđa i blizine tamo gdje se obiteljski život ne ostvaruje savršeno ili se ne odvija u miru i radosti. Papa Franjo pobudnicom Amoris laetitia želi ohrabriti svakoga upravo da se ohrabri u tome smjeru.

Danijel i Ivana posvjedočili su kako oni to primjenjuju u svojoj obitelji, župi te u svome djelovanju kroz tečaj „Ljubav i poštovanje“ i druge projekte.

Vlč. Žinić naglasio je kako bračni parovi ne bi trebali biti objekti obiteljskoga pastorala, nego aktivni subjekti. Možda često čekamo da nam „dogori do cipela“ pa onda idemo u braku nešto poduzimati, kazao je velečasni, a pomoć treba tražiti čim prije, čim primijetimo probleme.

Svi su se zajedno, i gosti i voditelj emisije, složili da je u ovome pastoralu dobitna kombinacija međusobna suradnja župnika i bračnih parova.

Ivana je spomenula kako uvijek postoji neki bračni par koji je sretno prošao kroz ono s čime se mi možda sada mučimo, a najbolja pomoć je uvijek ona koju dajemo iz svoga iskustva. Isto tako, rekla je Ivana, tražimo pomoć svojih župnika; oni nam itekako mogu i žele pomoći. Kazala je kako nikad nije naišla ni na jednoga župnika koji bi im odbio izaći u susret.

Danijel je ispričao kako su se on i Ivana počeli aktivno uključivati u ovaj pastoral upravo zato što su sami bili upali u bračne probleme. Tada su naišli na knjigu „Ljubav i poštovanje“ koja im je otvorila oči i umnogome pomogla da iz toga isplivaju. Danas oni posreduju svoje iskustvo bračnim parovima, ali i samcima, uz Božju pomoć, i vodstvo.

Urednik i voditelj emisije je Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj. Snimku možete poslušati ovdje.

Ostale snimke možete poslušati ovdje.

Ivana i Danijel roditelji su četvero djece – trojice sinova i kćerke. U braku su gotovo 15 godina. Članovi su Kristofora, voditelji (pred)bračnog tečaja „Ljubav i poštovanje“ ([email protected]).

Uz tečaj nude i: 15-dnevni plan za brak, „Aninu djecu“, gdje mole i zagovaraju parove željne djece; Dnevne kratke poticaje, usmjerenja i molitve za brak pod nazivom „5 minuta za brak i obitelj“, Molitvu za iscjeljenje braka i obitelji, Program „Izgradnja obitelji“ – tjedne radionice gdje su podrška onima koji se bore s ranama i nepraštanjem; projekt „Deset pravednika“, mnoga svjedočanstva i iskustva parova…

Njihov rad možete pratiti i na Instagramu (ljubav_i_postovanje). 💞

Godinu obitelji Amoris laetitia papa Franjo je proglasio prošle godine. Započela je na svetkovinu svetoga Josipa, 5 godina nakon objave apostolske pobudnice Amoris laetitia (Radost ljubavi), a završit će 26. lipnja 2022. godine povodom X. svjetskog susreta obitelji.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh