Mladi

BOŽJI DAR

Poruka pape Franje parovima koji žive zajedno: Zašto bi se trebali vjenčati Ne stupate u brak da biste bili katolici s dokumentom, da biste poštovali pravilo, ili zato što vam to Crkva kaže, ili da biste napravili zabavu...

Foto: Shutterstock

 

Ovo je papa Franjo poručio parovima koji žive zajedno nevječani, na desetom susretu obitelji koji se nedavno održao u Rimu:

„Možemo reći da kad god se muškarac i žena zaljube, Bog im nudi dar; taj dar je brak. To je prekrasan dar koji sadrži snagu Božje vlastite ljubavi: snažne, izdržljive, vjerne, spremne započeti ispočetka nakon svakog neuspjeha ili trenutka slabosti.
Brak nije formalnost kroz koju prolazite. Ne stupate u brak da biste bili katolici s dokumentom, da biste poštovali pravilo, ili zato što vam to Crkva kaže, ili da biste napravili zabavu… Ne, vjenčate se jer želite graditi svoj brak na Kristovoj ljubavi, koja je čvrsta poput stijene. U braku vam se Krist daruje, kako biste smogli snage darovati se jedno drugome.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh