Duhovnost

IZNAD TEBE ZORA SVIĆE

Pater Marko: Zločeste snahe i bezosjećajni punci, redovnici koji se neprestano svađaju, vjernici koji mrze… imaju ovo zajedničko Jedna 'stvar' čini razliku u našim životima: Božja Riječ...

Foto: Shutterstock


 

Nitko tko ne čita i ne razmatra Bibliju ne može živjeti kako Bog zapovijeda. Mogu imati neka romantična crkvena sjećanja (jaslice, bor, sveti Nikola), neke granice (neće se drogirati), neke forme (prekrižiti se prije jela)… Ali u biti nema srži. Legalizam i formalizam nisu nešto što je Isus planirao za svoje učenike.

Zločeste snahe i bezosjećajni punci, redovnici koji se neprestano svađaju, ogovaraju i frustrirano dure kao mala djeca, vjernici koji mrze… imaju ovo zajedničko…

Da bismo znali što i kako Bog radi i što želi od nas, potrebno je znati primjere iz Biblije, pouke i putokaze. Gledajte, svi lažno pobožni, nemilosrdna, a opet blažena izgleda u klupama u crkvi, zločeste snahe i bezosjećajni punci suspektnih intencija, redovnici koji se neprestano svađaju, ogovaraju i frustrirano dure kao mala djeca, vjernici koji mrze, toleriraju nasilje, a ne toleriraju susjeda, i tako dalje, imaju ovo zajedničko: ne poznaju Bibliju, pa posljedično ne poznaju Krista.

Kako ćemo biti ispravni u odnosu na Boga i na čovjeka ako ne poznajemo Božju riječ? Nikako

Mislim da se svi moramo pozabaviti tim pitanjem, jer imamo puno svega i svačega, a malo ili nimalo Božje svete riječi. Kako ćemo biti ispravni u odnosu na Boga i na čovjeka ako ne poznajemo Božju riječ? Nikako. Onda smo nekakav bućkuriš, kao neka duhovna voda, bez okusa i boje i mirisa. (…)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

 

Iz knjige „Iznad tebe zora sviće (spasi dušu svoju, dok još možeš)” autora patera Marka Glogovića. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Na vrh