Hrvatska

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

OSTALI BEZ SVEGA Skromni Đuro nakon požara obiteljske kuće: Trebali bi odjeću i punjač za mobitel Svi oni koji žele i mogu pomoći obitelji Milčić financijska sredstva mogu uplatiti na broj računa HR3324020063205288774

OSTALI BEZ SVEGA Skromni Đuro nakon požara obiteljske kuće: Trebali bi odjeću i punjač za mobitel

Foto: Ivan Balija, epodravina

 

27-godišnji Đuro Milčić iz mjesta Donja Velika nedaleko Koprivnice nakon što je u posljednju godinu dana već u dva navrata bio žrtva pljačke, prošlog tjedna ostao je i bez svoga doma. Naime, vatra je u potpunosti uništila obiteljsku kuću u kojoj je stanovao sa svojim roditeljima i dva brata, javlja epodravina.

„Nakon posla vraćao sam se kući s prijateljicom koja je iz susjednog mjesta Rovištanci i tada me nazvao brat i javio da nam je kuća u plamenu i da je već izgorjela. Kada sam stigao do kuće, nisam mogao vjerovati, ostao sam u šoku i odmah sam tražio svoje roditelje koji su se u zadnji trenutak uspjeli izvući iz goruće kuće.”

„Da tragedija bude veća, moji su roditelji prije nekoliko godina uredili dnevni boravak, a samu kuću platili smo 32 tisuće kune. Otac se jako mučio kako bi uredio kuću koja je bila u derutnom stanju, ali uspjeli smo ju svi zajedno pretvoriti u lijepi obiteljski dom i sada smo ostali bez svega. Vatra je zahvatila svu našu odjeću, namještaj, osobne dokumente, evo ja sada na sebi nosim jedino što mi je ostalo, a mom ocu je susjed darovao jaknu da ima za prvu priliku dok se ne snađemo svi zajedno. Cijelu noć nisam mogao spavati od šoka, ostali smo bez svega, zaista sam tužan jer sam u kući odrastao i u plamen su otišle mnoge lijepe uspomene”, rekao je Đuro novinarima portala epodravina.

Inače, Đuro radi u Koprivnici kao pomoćni kuhar u sklopu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce te kao distributer letaka. Živi u skromnim financijskim uvjetima s dva brata i roditeljima, a osim njega, u radnom je odnosu samo stariji brat koji radi u jednom lokalnom građevinskom poduzeću. Srdačni Đuro o svojim se roditeljima itekako brine, i kako i sam kaže, za njih mu ništa nije teško.

„Majka i otac nisu u radnom odnosu. Majka je slabo pokretna i ima velikih problema s nogama, a otac se bavi poljoprivredom jer ovdje iza kuće imamo zemljište i kokošinjac, iako i on ima zdravstvenih problema. Pošto sam ja u stalnom radnom odnosu svojim roditeljima predam plaću i oni raspolažu s financijama. Roditelji su mi stariji i meni je drago da im maksimalno pomažem”, ističe Đuro.

Obitelj je trenutno smještena u kući Đurine sestre i njezinog muža koji imaju dvoje mlađe djece, sina i kćer. U trošnoj selskoj kućici njih devetero od sada će dijelili krov nad glavom u dvije manje prostorije.

Ništa im nije ostalo

„Pošto smo u požaru ostali doslovno bez svega, zamolio bih ljude za pomoć, za prvu ruku trebali bi odjeću jer je vatra uništila sve što smo posjedovali. U požaru mi je izgorio i punjač za mobitel tako da bih zamolio nekog ako mi može posuditi na par dana, kada kupim drugi, odmah ću ga vratiti. Za ostalo ćemo se snaći, svi u selu su nam već sada na neki način pomogli, hvala im”, kazao je Đuro.

Svi oni koji žele i mogu pomoći obitelji Milčić financijska sredstva mogu uplatiti na broj računa Marija Milčića – HR3324020063205288774. Može se donirati i uplatom na tekući račun HR7723860023200659675 u vlasništvu Đure Milčića te upišite donacija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh