Vijesti

KULTNI GLUMAC

Oskarom nagrađeni britanski glumac protivi se pobačaju: Abortus je grijeh! „Hvala Bogu što se Katolička Crkva tome protivi jer inače nitko ne bi rekao da je to grijeh…“

Oskarom nagrađeni britanski glumac protivi se pobačaju: Abortus je grijeh!

Oskarom nagrađivani britanski glumac Jeremy Irons, potvrdio je svoje stajalište o tome da je abortus grijeh.

Irons, poznat po ulogama u filmovima „Povratak u Brideshead“ i „Batman vs. Superman: Zora pravednika“, izrazio je svoju zahvalnost Katoličkoj Crkvi koja se protivi pobačaju.

„Smatram da Crkva ima pravo reći da je abortus grijeh“, rekao je u intervjuu.

„Grijeh su sva djela koja nam štete. Laž nam šteti. Pobačaj šteti ženama, ostavlja ogromne psihičke posljedice, a ponekad i fizičke. No, čini se da smo to previdjeli.“

„Hvala Bogu što se Katolička Crkva tome protivi jer inače nitko ne bi rekao da je to grijeh“, nastavio je.

Irons je potom branio i druge tradicionalne vrijednosti:

„Iako je moguće imati djecu i bez braka, brak nam daje snagu, jer je iz njega vrlo teško izaći pa nas tjera da se borimo kako bismo ga očuvali.“

Svoje mišljenje o abortusu iznio je uoči nedavno održanog referenduma u Irskoj. Iako je Britanac, posjeduje dvorac u okrugu Cork. U braku je s irskom glumicom Sinéad Cusack, a par je odgojio dva sina, Sama i Maxa, koji su također glumci i katolici.

1990. dobio je Oskara za ulogu u filmu „Preokret sudbine“, u kojem glumi kolumnista „Catholic Heralda“, Clausa von Bülowa. Osvojio je i nekoliko Zlatnih globusa.

U travnju 2013. godine, kritizirao je legalizaciju istospolnih brakova, tvrdeći da bi pravno redefiniranje moglo promijeniti ulogu braka.

Izvor: Aleteia

Foto: Catholic Herald

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh