Svjedočanstva

IZ NOVE KNJIGE

Opasnost je ušla u naš dom kada je moja mama upoznala našu novu susjedu… Put Patricije Sandoval od droge, beskućništva i Planiranog roditeljstva do slobode i blagoslova... Donosimo vam ulomak iz nove knjige o teškom životnom putovanju i trijumfu Božjeg milosrđa - „Preobražena”

Opasnost je ušla u naš dom kada je moja mama upoznala našu novu susjedu...

Foto: Unsplash, Ben Kolde

Naša duhovnost nije bila utemeljena na živom Bogu

Obiteljske je ljubavi bilo napretek, ne samo u Sjedinjenim Državama, već i u Meksiku, kamo smo putovali barem jednom godišnje i bili u bakinoj kući, očevom domu iz djetinjstva, ali jedan je detalj nedostajao. Naša duhovnost nije bila utemeljena na živom Bogu. Nikada nismo išli u crkvu, ali smo se nazivali katolicima. Iako to nismo znali, naša kuća nije bila izgrađena na Stijeni. Isus nije bio naš Gospodin i Kralj.

Dolly bi izvela moju mamu na kavu s prijateljima iz Kolumbije i Srednje Amerike, ali njihovo društvo ne bi samo popilo svoje kavice, nego bi i gatali jedni drugima iz taloga kave

Opasnost je ušla u naš dom kada je moja mama upoznala našu novu susjedu. Zvala se Dolly i patila je od depresije. Često bi došla već uplakana, sjela s mojom mamom u naš dnevni boravak i razgovarale bi satima. Na kraju su postale dobre prijateljice. Dolly bi izvela moju mamu na kavu s prijateljima iz Kolumbije i Srednje Amerike, ali njihovo društvo ne bi samo popilo svoje kavice, nego bi i gatali jedni drugima iz taloga kave. Uskoro je moja mama tvrdila da je vidovnjakinja i rekla da zna čitati ljudima iz dlana. Kad se to pročulo, gotovo svi koji su došli k nama željeli su znati svoju budućnost.

Bila sam jako uzbuđena što sam dobila ovu posebnu povlasticu između majke i kćeri, ali kad je pogledala na moju kratku „liniju života“, uzdahnula je: „O moj Bože, umrijet ćeš za dvije godine!“

Podučila je i mog brata, sestru i mene svojoj novoj „umjetnosti“, a zatim je sjela da i meni čita iz dlana. Bila sam jako uzbuđena što sam dobila ovu posebnu povlasticu između majke i kćeri, ali kad je pogledala na moju kratku „liniju života“, uzdahnula je: „O moj Bože, umrijet ćeš za dvije godine!“ Imala sam tek deset godina. Tada je objavila da ću umrijeti u prometnoj nesreći. Nekoliko godina poslije toga, gledala bih u svoju kratku liniju života prestravljena što će moj život uskoro završiti. Neprestano sam se molila Bogu moleći ga da mi produži liniju na ruci. Kako se približavao moj dvanaesti rođendan, uspaničila sam se. Kad je dan prošao i nije se ništa dogodilo, bila sam ushićena: „Živa sam! Još sam uvijek živa!“

Sestra me pozvala da joj se pridružim u tetoviranju neuglednog simbola mog horoskopskog znaka Djevice, rekavši da će nas to povezati kao dvije moćne žene New agea

Mama je neometano nastavila sa svojim ludorijama. Kad je saznala da Deepak Chopra, div New agea, dolazi u Kaliforniju, natjerala je nekoga da je vozi satima kako bi čula njegovu „mudrost“. Sestri i meni dala je da čitamo knjige Briana Weissa koji je pobudio moje zanimanje za reinkarnaciju, i Sophie Brown, samoprozvane spiritističke iscjeliteljice čije su knjige postale naše Biblije. Sestra me pozvala da joj se pridružim u tetoviranju neuglednog simbola mog horoskopskog znaka Djevice, rekavši da će nas to povezati kao dvije moćne žene New agea.

Mama je čak došla do te točke da je vjerovala da je Isus izvanzemaljac.

Mama je za nas djecu organizirala zabave u pidžamama u našem dnevnom boravku. Ležali smo sklupčani u vrećama za spavanje, usklađivali naše čakre, proučavali naše aure i zaspali uz glas New age glumice Shirley McLaine. Stiglo je još videozapisa kada smo se pridružili potrazi za drugim svjetovima. Mama je čak došla do te točke da je vjerovala da je Isus izvanzemaljac.

Neupućena u New age pokret, sklopila bi ruke i rekla zbunjena: „Molit ću za vas.“

Kada je mamina sestra, s. Olga, majka poglavarica Presvetoga srca Isusova od Presvetog Sakramenta, došla k nama u posjet iz Meksika, nije znala što bi mislila o našim glupostima. Neupućena u New age pokret, sklopila bi ruke i rekla zbunjena: „Molit ću za vas.“ Povlačeći me u stranu, govorila bi mi da je Isus za nas umro na križu i da je Bog Presveto Trojstvo. Uljudno bih kimnula glavom, iako ništa nisam razumjela.

Nastavak čitajte u novoj knjizi „Preobražena”, autorica Christine Watkins i Patricie Sandoval. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu u izdanju izdavačke kuće Kyrios možete kupiti ovdje.

Zašto je svjedočanstvo gospođe Sandoval, od jedne države do druge, neprestano začuđivalo, nadahnjivalo i mijenjalo čak i najzbunjenije i najtvrđe srce? Zašto, kada govori, teku iscjeljujuće suze, um se mijenja, duše izbavljaju, nerođeni životi spašavaju i nastaje nalet apostolskog djelovanja? Zato što njezina priča nije još samo jedan iskaz nekoga tko je izliječen od ovisnosti o drogama. Ovo je u konačnici priča o Onome iza kulisa: Bogu

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh