Duhovnost

DUBOKE BRAZDE NAŠEG UMA

Njegov je um razmišljao tom zacrtanom brazdom, koliko god da se trudio razumjeti ljude vjere Koji se to župnik nije susreo s istom vrstom mentalne „brazde“ u umovima svojih župljana?

Njegov je um razmišljao tom zacrtanom brazdom, koliko god da se trudio razumjeti ljude vjere

Foto: Unsplash, Wells Hall 

 

Henry je došao Gospodinu s iznimnom emotivnošću. Ljubio je Isusa svakim djelićem svoga bića kojemu je mogao zapovijedati. No, bio je proveo mnoge godine razvijajući načine razmišljanja o novcu i dolaženja do njega, kao i o osveti uvijek kada bi netko ugrozio neki od njegovih omiljenih projekata, ili pak naudio njegovim prijateljima.

Njegov je um razmišljao tom zacrtanom brazdom, koliko god da se trudio razumjeti ljude vjere

Kada je postao član župskoga ekonomskoga i pastoralnoga vijeća, nikako se nije mogao osloboditi ‘poslovnjačkoga’ načina razmišljanja, ustrajući da svi ostali članovi vijeća moraju razmišljati jednako „pragmatično“ poput njega. Njegov je um razmišljao tom zacrtanom brazdom, koliko god da se trudio razumjeti ljude vjere. (Koji se to župnik nije susreo s istom vrstom mentalne „brazde“ u umovima svojih župljana?)

Kada mu je neki mladić zaveo kćer, a potom ga došao moliti za oproštenje, Henry se našao pred iznimno teškim izborom. Njegova mu je novopronađena vjera govorila kako bi trebao oprostiti. Ljubav je Isusova navirala iz njegovih dubina, potičući ga neka raširi ruke i zagrli svoju ranjenu kćer i njena preplašena prijatelja. No, njegova se volja, naprotiv, željela poslužiti dubokim brazdama njegova uma. Bilo je potrebno iznimno čudo, kao i osobni doticaj Gospodinov, da bi se Henry oslobodio stiska vlastitoga uma.

U ovom ulomku iz iste knjige pročitajte još o zamkama tjelesnog uma.

Ulomak iz knjige Preobraženi život, autora John Loren i R. Loren Sandford. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

KNJIGA JE NA RASPRODAJI! Možete ju kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh