Osobni razvoj

OD DUHA DO UHA

Nekoliko dana prije svadbe sjetio se da nije ispovijedio jedan grijeh Kad je vidio da mu je žena boležljiva, da je depresivna, da se njihov sin čudno ponaša – sjetio se tada tog grijeha

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Pexels, Pixabay

 

U tišini i samoći vidiš Boga i vidiš svoj grijeh i pred time bježimo

Prije nego u tvoj život dođe Isus, moraš plakati nad svojim grijesima. Prvo treba vidjeti grijeh, okajati ga, a poslije Bog daje milost. Nitko neće pogledati u oči Mesije tko nije pogledao u oči svoje savjesti. A da bi se pogledalo u oči savjesti, potrebna je tišina i samoća, odnosno to čega se najviše bojimo. Teško je to izdržati. Zbog čega? Jer ondje se nalazi Bog. I upravo tada, u tišini i samoći, izlaze iz nas naši grijesi, kao zmije koje plaze ispod kamenja. U tišini i samoći vidiš Boga i vidiš svoj grijeh i pred time bježimo.

Kad ga to moliš, Gospodin ti pokazuje tvoje grijehe. Iznenada vidiš svoju sklonost bijesu, ovisnosti, predbacivanju Bogu…

Kad ga to moliš, Gospodin ti pokazuje tvoje grijehe. Iznenada vidiš svoju sklonost bijesu, ovisnosti, predbacivanju Bogu… Možda si vidio svoju ljubomoru – svoju lažnu, licemjernu definiciju ljubavi, jer je ljubomora sama po sebi opsesivna uvjerenost u to da gubimo nešto. Ljubomoran čovjek shvaća ljubav kao pozornost, netko obraća pozornost na mene ili na koga drugoga. A možda su te u tom vremenu salijetale čudne seksualne kušnje, koje ti se nikada prije nisu događale? A možda pak ne možeš izdržati bez alkohola, televizije, posla ili čega drugoga? A možda već vidiš da si ohol, ponosan, pun mržnje i neopraštanja, pohlepe, laži i licemjerstva? A možda si se sjetio nekoga davnog grijeha otprije petnaest, dvadeset, trideset godina? Neispovjeđen grijeh. I kako ga sada ispovjediti?

Grijeh ima svoju povijest, sve ima svoj nastavak

Sjećam se žene koja je sudjelovala u noćnom bdjenju posvećenu obrani života. Lijep događaj. I ona je aktivno sudjelovala u toj molitvi. I iznenada je postala svjesna toga da već nekoliko godina nosi u sebi spiralu! Zmiju nosi u utrobi! Jadna žena. Nije opazila da ima nešto takvo u sebi nekoliko godina! Jedan se muškarac iznenada sjetio da je prevario suprugu nekoliko dana prije svadbe, iako je već prošlo dvadeset godina njihova zajedničkog života! Kad je vidio da mu je žena boležljiva, da je depresivna, da se njihov sin čudno ponaša – sjetio se tada tog grijeha. I slava Bogu, jer kad je ispovjedio taj grijeh, zdravlje sina i žene vratilo se u normalu. Grijeh ima svoju povijest, sve ima svoj nastavak.

Iz knjige „Od Duha do uha“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh