Svjedočanstva

POLAZNICA PROGRAMA 'IZGRADNJA OBITELJI'

‘Nakon 38 godina ja sam slobodna – te večeri Isus je sve uzeo’ Prvi puta sam te večeri Isusu na glas rekla sve što me mučilo, sve te „scene“ iz života kako sam ih ja vidjela, sve sam mu rekla, isplakala se, ali tada je napokon sve izašlo iz mene…

Foto: Unsplash,  Mohamed Nohassi 

 

Na molitvenom susretu programa „Izgradnja obitelji“, voditelj uvijek kaže i posebno naglašava „dođite Isusu takvi kakvi jeste”.

Od rujna 2022. godine pridružila sam se ovoj prelijepoj zajednici. I uvijek bi došla Isusu takva kakva jesam, ali neke stvari mu jednostavno nisam mogla reći, na sav glas izgovoriti, mada znam da Isus zna sve što me muči i kako me to boli.

Izgubljeno povjerenje

Ali, On je bio strpljiv i nježan sa mnom. I čekao. Znao je da sam kroz svoje djetinjstvo i kasnije, bila jako ranjena i povrijeđena od obitelji i ljudi, i da sam izgubila povjerenje u ljude. On je znao sve to. Sve moje rane.

Kroz susrete ja bih se otvarala pomalo, ali ono najbitnije – da svoje srce otvorim Isusu, tj. da ga pustim u dom, to nikako nisam mogla.

Borba svojim snagama

Par mjeseci prije ovog susreta sam doživjela jedan veliki pad. Jedan član obitelji je zbog svojih rana (nesigurnost, i odbačenost, to sad tek vidim, kroz molitvu mi Gospodin pokazao zašto je do toga došlo) napravio nešto jako ružno, nemoralno i mene je to tako povrijedilo. Slomilo me. I dalje sam sudjelovala na susretima, ali to Isusu nisam spominjala. I tako… Dolaze neki teški dani, pitanja: što, kako, zašto. Vrtim se u krug, ali više tonem nego što idem ka površini. Naravno, jer se borim svojim snagama.

„Isuse, želim da me dotakneš i ozdraviš, ali na tvoj način, Isuse, a ne kako ja hoću ili kako ja mislim da je ispravno.“

Tu večer voditelj susreta govori: „Dođite pred Isusa takvi kakvi jeste i predajte mu sve svoje, ali ne na tvoj način, nego kako Isus želi, dopusti mu da te večeras dotakne na svoj način, kako Isus želi…”
„Isuse, želim da me dotakneš i ozdraviš, ali na tvoj način, Isuse, a ne kako ja hoću ili kako ja mislim da je ispravno.“
Prvi puta sam te večeri Isusu na glas rekla sve što me mučilo, sve te „scene“ iz života kako sam ih ja vidjela, sve sam mu rekla, isplakala se… Tada je napokon sve izašlo iz mene.

Te večeri On je sve uzeo

I te večeri u kontemplaciji, ja napokon puštam Isusa u dom. Dolazi Isus i sjeda za stol sa mnom i sinom, i grli me i govori mi, „sada si sigurna“. I ostaje s nama!
Te večeri, hvala i slava Isusu mome, On je sve uzeo. Sve! Sve ono što je dotada mene toliko mučilo. Sve s čime sam se borila godinama. A s čime sam se sve borila, sve Gospodin zna, još od malih nogu. I dugogodišnja moja borba, gdje sam se vrtjela samo u krug i nikako naći izlaza.

Nakon 38 godina ja sam slobodna

Ja danas mogu reći, Gospodin moj je sve to uzeo i oslobodio me. Nakon 38 godina ja sam slobodna. Te večeri od svega jednostavno nisam mogla zaspati i u jednom trenu sam se pitala, što ću sada raditi. Odjednom čujem glas u sebi: „Idi i slavi Gospodina!“ Tako je i bilo, i s vremenom sam zaspala.
Petak ujutro, prije alarma, oko pet sati, ustala sam i prvo sam pošla Gospodinu. Opet mi je u nutrini bilo ono, „Idi i slavi Gospodina!“.

Koja sloboda, nakon toliko godina! Nakon toliko godina ja sam slobodna jer Isus je sve uzeo! Hvala i slava Isusu.

Za Book.hr svjedočila polaznica programa „Izgradnja obitelji” (puni podaci poznati redakciji)

Više o programu „Izgradnja obitelji” pročitajte ovdje.

Sve o snažnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila obnovila mnoge brakove i obitelji pogledajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh