Svijet

OGLASIO SE NAKON NAPADA

Biskup Mar Mari Emmanuel: Opraštam onome tko je ovo učinio „Gospodin Isus nas nikada nije učio da se borimo. Gospodin Isus nas nikada nije učio da uzvratimo. Gospodin Isus nam nikada nije rekao 'oko za oko i zub za zub'. Gospodin Isus je rekao: 'Nikada ne vraćajte zlo zlom, nego uzvraćajte zlo dobrim'”, rekao je.

Foto: Christ The Good Shepherd Church, YouTube / Snimka zaslona

Foto: Christ The Good Shepherd Church, YouTube / Snimka zaslona

 

Biskup Mar Mari Emmanuel, vođa Asirske crkve, ogranka istočnog kršćanstva, ranije ovog tjedna napadnut je u australskoj crkvi. Poručio je kako je dobro, da se oporavlja i da je oprostio svom napadaču, prenosi Catholic News Agency. Podsjetimo, u ponedjeljak 15. travnja, 16-godišnji mladić je ušao u crkvu Krista Dobrog Pastira i izbo biskupa, oca Isaaca Royela i druge članove crkve koji su ozlijeđeni tijekom napada u pokušaju da zaštite biskupa. Australska policija ovaj napad je nazvala terorističkim napadom.

Napad na asirskog biskupa nenamjerno je prenošen uživo na njegovu YouTube kanalu, a uslijedio je nakon masovnog napada nožem u australskom trgovačkom centru u području Bondija u subotu.

Ozljede nisu opasne po život

U video priopćenju Crkve Krista Dobrog Pastira, otac Daniel Kochou potvrdio je da je Emmanuel pretrpio „ozljede koje nisu opasne po život” i da je „stabilno”.

U župnoj objavi biskup Mar Mari Emmanuel rekao je da „uvijek trebamo biti zahvalni našem Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu iz Nazareta za sve kušnje i nevolje kroz koje prolazimo”.

Nosimo križ

Poručio je da ne zaboravimo da mi nosimo križ. Mar Mari Emmanuel je rekao da „nema razloga za zabrinutost”.

„Mladiću, kažem ti, ti si moj sin i uvijek ćeš biti u mojim molitvama”, naveo je obraćajući se svom napadaču i nadodao: „Neka ti Gospodin Isus oprosti, neka te Gospodin Isus blagoslovi i pokaže ti put, dragi moj sine. Opraštam tebi koji si ovo učinio i kažem ti da si moj sin, volim te i uvijek ću se moliti za tebe”, rekao je. „I onima koji su te poslali da to učiniš, opraštam i njima”, poručio je.

U srcu ima samo ljubav

Emmanuel je naglasio da nema „ništa u srcu osim ljubavi prema svima” napominjući da je Isus naučavao da kršćani trebaju voljeti svoje bližnje kao same sebe.

Podsjetimo, ubrzo nakon uboda nožem, prosvjednici su počeli nerede ispred crkve Krista Dobrog Pastira, što je dovelo do materijalne štete i blokade hitnih službi.

„Nesretni događaji koji su se dogodili ispred crkve prouzročili su nepotrebne odgode i prijetnje žrtvama, bolničarima i policiji”, rekao je Kochou, ističući da crkva „ne odobrava” aktivnosti koje su dovele do materijalne štete, ozljeda i kašnjenja u pomoć zbog pobune.

„Potrebno je da se ponašate kao Krist”, navodi Emmanuel.

„Gospodin Isus nas nikada nije učio da se borimo. Gospodin Isus nas nikada nije učio da uzvratimo. Gospodin Isus nam nikada nije rekao ‘oko za oko i zub za zub’. Gospodin Isus je rekao: ‘Nikada ne vraćajte zlo zlom, nego uzvraćajte zlo dobrim’”, rekao je.

„Ljubljeni moji, želim da uvijek budete mirni”, nastavio je. „Moramo uvijek biti i građani koji poštuju zakon. Moramo surađivati ​​s policijom… bilo na državnoj ili federalnoj razini.”

Molite se

„I još jednom, našim voljenim vjernicima, trebamo odražavati Krista u svom životu“, navodi Emmanuel. „Gospodin Isus nikada nije rekao da izađete i potučete se na ulici… nego da se molite.”

Izvor: Catholic News Agency

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh