Duhovnost

NEBOJŠA ĐURIĆ, MES 28. 4. 2024.

Psalam 91 za poništenje opsjednutosti Blago onome tko prebiva u Bogu, pod zaštitom Višnjega, koji počiva u sjeni svemogućeg. Koji zaziva Gospoda i koji se u njega uzda

Foto: Love You Stock, Shutterstock

Foto: Love You Stock, Shutterstock

 

Na MES-u koji se održao 28. travnja 2024. u Dugom Selu prvi govornik je bio pastor EPC Hosana Nebojša Đurić. U duhovnom ratovanju mi smo ti koji moraju biti disciplinirani u molitvi i vjeri. Najvažnije od svega je ohrabriti samog sebe. Naveo je četiri demona smrti ali i otkrio kako je citiranje Psalma zazivanje Božje zaštite.

Njegovo predavanje započinje na 32:56.

Psalam 91

U Židovskom Talmudu Psalam 91 naziva se „Psalam za opsjednute“, odnosno: „Psalam za poništenje opsjednutosti“.

Citiranje Psalma je ustvari zazivanje Božje zaštite – snažna proklamacija protiv poglavarstva, vlasti, vrhovništva i zlih duhova koji borave u zračnim prostorima.

Ovo su demoni smrti:

Strašilo noćno (pahad lajla). Noćni demon. Napada trudnice kako bi ubio začeti plod. Napada novorođenčad, malu djecu – mučenje, noćne more. Napada bračne parove kako bi spriječio začeće. (Izrazito agresivan demon.)

Strijela dnevna (hec). Demon koji donosi loše vijesti (mogu biti i lažne a uključuje i verbalni napad tipa: osuda, vrijeđanje, kleveta…). Te se vijesti zabijaju u nas poput strijele (nastoje probiti naš oklop) i ranjavaju nas – gorčinom, bijesom… (Potiče negativne reakcije u nama.)

Kuga (deber). Demon koji se šulja kroz tmine našeg grešnog života i iznenada se obara na naš um i tijelo. Stvara konfuziju, nered, zbrku, strah, paniku i oslobađa zarazne bolesti koje pogađaju širu populaciju. Najčešće povezana s Božjom kaznom za grijehe pobune, neposlušnosti stanovnika jednog Grada, regije ili nacije…

Propast – pošast (keteb) što hara u podne. Demon bolesti koji uzrokuje tragediju, propast, uništenje, nesreću, depresiju, apatiju…

Bog je superioran u odnosu na sve ove entitete

Jako je važno staviti ove zle demonske entitete u kontekst 1. i 2. stiha: – Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega (Elyon) – Što počivaš u sjeni svemogućeg (Šadaj) – Reci Gospodu (Jahve) – Bože moj u koga se uzdam (Elohim). Bog je superioran u odnosu na sve ove entitete – Blago onome tko prebiva u Bogu, pod zaštitom Višnjega, koji počiva u sjeni svemogućeg. Koji zaziva Gospoda i koji se u njega uzda.

Cijelo predavanje pogledajte u nastavku:

>>>Josip Lončar: Pred problemom smo – što tada učiniti<<<

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh