Roditelji i djeca

SMISLENO ŽIVJETI

Najbolje ćeš odgojiti svoju djecu ako ih učiš podnositi patnje i u naporima stvarati dobra djela „Zahtijevaj od djece i mladih da stječu vrline, da nauče rješavati probleme i misliti o tome kako izgraditi bolju budućnost. Nije najveća tragedija nezaposlenost, nego besciljnost, praznina dana zbog nezaposlenosti.“

Najbolje ćeš odgojiti svoju djecu ako ih učiš podnositi patnje i u naporima stvarati dobra djela

Foto: Shutterstock

 

Najbolje ćeš odgojiti svoju djecu ako ih učiš podnositi patnje i u naporima stvarati dobra djela. Brzo ćeš uništiti budućnost svoje djece ako im daješ puno novaca, puštaš ih da uživaju i opiru se naporima, jer i ljenčare, dopuštaš da se im tako tijelo prevlada nad duhom. Ljudi koji imaju od čega živjeti, ali nemaju zašto živjeti, ubijaju se ili postaju plijen bolesti i droge.

Opasno je samo od države ili nekog drugog očekivati posao, imanje, novac…

Mladi vape za idealima, oni vole postizati velike rezultate, raduju se naporima i treninzima ako će nakon toga biti pohvaljeni za svoj uspjeh. Zahtijevaj od djece i mladih da stječu vrline, da nauče rješavati probleme i misliti o tome kako izgraditi bolju budućnost. Nije najveća tragedija nezaposlenost, nego besciljnost, praznina dana zbog nezaposlenosti. Opasno je samo od države ili nekog drugog očekivati posao, imanje, novac. Dobro je kada se mladima daje mogućnost da sami stvore zaposlenje, da se brinu oko imanja i životnog uzdržavanja, jer će ih to zadržati u domovini i učiniti ih ponosnima što oni, a ne političari, grade i vole domovinu. Kada čovjek ima zašto živjeti, onda i najteže situacije može podnijeti.

Iz knjige „Vapaj za dobrim ljudima“ autora prof. Tomislava Ivančića.

Izdavač: Teovizija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh