Duhovnost

BIBLIJSKE PRIČE ZA DJECU I MLADE

Ne osjećaš se posebno? Nakon ovoga ćeš shvatiti svoju vrijednost „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Gospodnja.” Jeremija 29, 11

Foto: Evgeniy Alyoshin, Unsplash

Foto: Evgeniy Alyoshin, Unsplash

 

Prelijepa kraljica Estera

Zemljom su zavladali Perzijanci, a Izraelci su morali živjeti pod vlašću perzijskoga kralja Ahasvera. Kralj Ahasver želio je ženu, a među najljepšim djevojkama u Perziji odabrao je Esteru. Estera je bila siromašna djevojka, no bila je jednako pametna koliko i lijepa. Ona je bila sve što je kralj želio. No, Estera je također imala tajnu. Bila je Izraelka, a njezin rođak Mordokaj bio je vođa Izraelaca. Kad bi kralj to saznao, možda je ne bi htio oženiti.
„Udaj se za kralja, ali nemoj mu reći da si Izraelka. Perzijanci nas ne vole”, govorio je Esteri Mordokaj.

Na dan njezinoga vjenčanja, Estera se osjećala poput najljepše princeze. Kralj je stavio krunu na njezinu glavu, a u njezinu čast održao je gozbu. Njihov posebni dan bio je blagdan za cijelo kraljevstvo.
No, jedan čovjek nije želio da žive sretno do kraja života.
Bio je to jedan zao čovjek imenom Haman koji je radio za kralja Ahasvera. Mrzio je Izraelce i smišljao je plan da ih sve ubije.
Esterin rođak Mordokaj potajno je otišao do palače i Esteri donio tajnu poruku. Njegova poruka je glasila: „Haman želi pobiti Izraelce. Pomozi nam!”
Budući da je bila u velikoj opasnosti, Estera je otišla kralju s posebnom zamolbom. Odlučila je da će, ako već treba umrijeti, umrijeti služeći Bogu.

Estera je dvije noći pravila posebne večere za Hamana i kralja Ahasvera. Nakon večere, njezin muž joj reče: „Estera, dat ću ti sve što poželiš pa i pola moga kraljevstva.”
Aha! Estera je pomislila kako je pravo vrijeme da otkrije svoju tajnu. „Spasi mene i moj narod”, reče Estera. „Tvoj radnik Haman nas pokušava ubiti!”
„Što?” uzviknu kralj. Nije ga bilo briga što je Estera Izraelka. Kad je saznao da je mogla poginuti, dao je kazniti Hamana.
Kralj Ahasver bio je dobar prema Izraelcima, a Esteru i danas pamte po tome što je štitila živote svoga naroda kako bi se Isus mogao roditi iz njega.

Isus ti govori:

„Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Gospodnja.” Jeremija 29, 11

Čak i prije tvoga rođenja imao sam plan za tvoj život. Možda se ne osjećaš kao posebna osoba. Ali ako želiš, možemo zajedno stvarati.
Imam planove za tebe, i oni su dobri.

Ulomak iz knjige Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…, autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a kupiti ovdje.

 

Za Book.hr priredila I. A:, odabrala A.. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh