Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nadoknadi Isuse mome/mojoj suprugu/supruzi svaku muku, žrtvu, odricanje, nesebičnost, davanje za mene i našu obitelj

5 minuta

RAZMATRANJE I MOLITVA


O Bože, Oče, tako želim biti blagoslov svome braku, svome supružniku, ali i mnogim drugima. Ili možda ne želim? Želim si iskreno postaviti to pitanje, ne da se osuđujem, ne da se omalovažavam, ne da padnem po teret toga, ne da gledam u prošlost, već da vidim težim li istini koja me može i hoće osloboditi, istini Božjoj koja je sasvim suprotna ovome svijetu ili sam potpao/la ležernosti ovoga svijeta koji me tako lukavo odvlači od supruga/e, obiteljskih vrijednosti, postavljajući mi vrijednosti na način da ja imam svoje pravo? Itekako ga imam, pa dijete sam Božje, no u čemu je utemeljeno moje pravo i jesam li uistinu svjestan/a i siguran/a kako su moja djela ponizna i ispravna? Naravno da ću pasti, ali gdje je moj temelj? Pitam se može li moj brak, moj odnos, moj primjer djelovanja i ponašanja u braku biti primjer drugima? Više nego ikada, brak je napadan, želi se uništiti, obiteljske vrijednosti se izokreću, vrijednost i uloga roditelja, oca i majke se želi potpuno uništiti, jer treba dopustiti „pravo izbora“, „demokracija“ mora postojati, a gdje sam ja u svemu tome? Padam li pod pritiskom svijeta, emocija, nerazumijevanja? Kada sam slab, onda sam jak (2 Kor 13,4) Jesam li od onih koji kao slijedi Isusa koji je razapet da bi ja imao život i brak, pravedan za mene nepravedna, no gledam na sve to kao poraz, slabost Isusa, jer poniznost je slabost?

Shvaćam li koja je snaga u poniznosti, kada slijedim Krista i suprotno ovome oholom svijetu razapnem svoj ponos

Isus je bio razapet „zbog slabosti“. Shvaćam li koja je snaga u poniznosti, kada slijedim Krista i suprotno ovome oholom svijetu razapnem svoj ponos koji guši često mene, ali i moj brak i obitelj? Želim ti otvoriti svoje srce Isuse, koje je možda i izranjeno, slabo, oholo, zavidno, ali zazivam po autoritetu supružnika, roditelja, djeteta Božjeg i po poniznosti i žrtvi tvoga Križa silu tvoga blagoslova na moj brak, moga/moju supruga/u i na našu obitelj. Odričem se grijeha oholosti i egocentričnosti, želim biti „slab/a“ kako bi postao jak/a suprug/a i kako bi bio/bila onaj/ona koji/a će to svojim životom svjedočiti. Zato te danas molim dotakni duh, dušu i tijelo moga/moje supruga/e, prožmi ga/ju svojim duhom, ispuni ga/ju radošću, slomi svaku krivu navezanost na ovaj svijet, otvori mu/joj oči da vidi radost života, blagoslovi svaki posao koji radi i nadoknadi mu/joj za svaku muku, žrtvu, odricanje, nesebičnost, davanje za mene i našu obitelj.

Daj me više oslobodi, sruši sve što me čini sebičnim/om suprugom i stvori mi zahvalno srce

O Bože, oprosti mi na mojoj nezahvalnosti i često gledanju samo svojih prohtjeva. Daj me više oslobodi, sruši sve što me čini sebičnim/om suprugom i stvori mi zahvalno srce. Zagrli svojim zagrljajem Isuse danas moga/moju supruga/u i nadoknadi joj svaki trenutak kada me je suprug/a trebao/la, a ja sam mu/joj se uskraćivao dati i unio prazninu i tugu u njegovo/njezino srce. Dotakni ga/ju Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Danas zagrli, zahvali, ispričaj se, napravi bilo što što će iskazati ljubav i poštovanje tvome/tvojoj suprugu/zi. Ako i nije kraj tebe, napravi to u mislima i srcu. Ili ćeš to (opet) ostaviti za neki drugi puta? Time najviše ti dobivaš, postani toga svjestan/a.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh