Molitva

MOLIMO

Molitva pape Benedikta za naše djedove i bake Gospodine Isuse; pomozi obiteljima i cijelom društvu da cijene ulogu i prisutnost djedova i baki. Daj da ih nikad ne isključujemo i zanemarujemo, nego da ih uvijek prihvaćamo s ljubavlju i poštovanjem.

Foto: Shutterstock

Gospodine Isuse, rođen od Djevice Marije koja je kći svetih Joakima i Ane. Molimo te:

Pogledaj s ljubavlju sve djedove i bake diljem svijeta i zaštiti ih.

Oni obogaćuju naše obitelji, Crkvu i cijelo društvo. Budi im stalna podrška. Daj da, stareći, nastave svojim obiteljima biti snažni stupovi evanđeoske vjere, čuvari plemenitih kućnih ideala i žive riznice zdravih vjerskih tradicija. Učini ih učiteljima mudrosti i hrabrosti tako da plodove zrelosti i duhovnog iskustva mogu prenijeti na buduće generacije.

Gospodine Isuse; pomozi obiteljima i cijelom društvu da cijene ulogu i prisutnost djedova i baki. Daj da ih nikad ne isključujemo i zanemarujemo, nego da ih uvijek prihvaćamo s ljubavlju i poštovanjem. Pomozi im da žive spokojno i da se osjećaju dobro u svim godinama života; darovanim od Tebe.

Marijo, majko svih stvorenja, čuvaj konstantno u svom okrilju naše djedove i bake i prati ih na njihovom zemaljskom putovanju. Svojim molitvama podari obiteljima da jednog dana mogu biti ponovno ujedinjene u našem nebeskom domu, gdje nas čekaš u zagrljaju vječnog života.

Amen!

Aleteia; Book.hr; L.M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh