Osobni razvoj

ČETIRI ČUDESNE RIJEČI

Boriš se sa strahovima? Ponavljaj si ovaj biblijski stih Ove četiri riječi mogu nam itekako pomoći da nadiđemo životne situacije koje u nama bude strahove

In-eternum - katolički planer

Foto: Book.hr

Strahovi koje osjećamo mogu nas „paralizirati“ na svim životnim poljima. Možda, primjerice strahujemo od odlaska doktoru jer se bojimo da bi nalazi mogli biti loši. Možda strahujemo i od suočavanja s nečime ili nekime te bismo sve najradije izbjegli…

U konačnici, strah može na nas utjecati toliko da nas u potpunosti uspori za obavljanje svakodnevnih obveza.

Ne boj se!

Biblija je prepuna predivnih stihova koji nas uče kako pobijediti strah i anksioznost, a upravo ovaj stih iz Ponovljenog zakona može nam pomoći da pobijedimo svoje najveće strahove:

„Ohrabrite se i budite odlučni! Ne bojte se i nemojte predati pred njima. Ta sam Jahve, Bog tvoj, ide s tobom; neće te zapustiti niti će te ostaviti.“ (Pnz 31,6)

Spoznaja da „Bog ide s tobom“ dovoljna je da ti osnaži duh i pomogne ti da se suočiš s raznim strahovima. Što je još bolje – ove četiri riječi možeš ponavljati stalno, kao strelovitu molitvu u situacijama kada te hvata strah. Ponavljajući ih iznova i iznova, sve ćeš se lakše suočavati sa svojim strahovima.

Osim što su ove riječi odlična utjeha za sve odrasle, one mogu pomoći i djeci. Ako ih naučite da iznova koriste ove četiri čudesne riječi, djeca ne samo da će ih zapamtiti nego će ih koristiti u situacijama kada im treba više hrabrosti.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala! ❤️

Izvor: Aleteia

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh