Mladi

MLADI, VEZE, BRAK

Sretna ljubavna priča: Kako sam uvidjela da je seks prije braka laž, i sretno se udala za ljubav svog života! „Upoznala sam ga na poslu. Bio je drugačiji od ostalih s kojima sam izlazila. Činio se tako dobrim i osjećajnim. Odmah smo se sprijateljili. Počeli smo izlaziti, i ubrzo smo ušli u vezu. Ja sam htjela spavati s njim, ali on je to odbijao…”

Sretna ljubavna priča: Kako sam uvidjela da je seks prije braka laž, i sretno se udala za ljubav svog života!

Foto: Shutterstock


 

 

Ova je djevojka išla od jednog do drugog mladića, ali nije našla pravu ljubav. Međutim, na koncu je izabrala drugu nevinost i pronašla ljubav za kojom je tragala:

Raya sam upoznala na poslu. Bio je drugačiji od ostalih s kojima sam izlazila. Činio se tako dobrim i osjećajnim. Odmah smo se sprijateljili. Počeli smo izlaziti, i ubrzo smo ušli u vezu.

Ja sam, naravno, htjela spavati s njim (zato što je to za mene još uvijek bio sastavni dio veze), ali on je to odbijao. Na kraju jest spavao sa mnom, ali nakon toga se nekako promijenio.

Bio je tako dobar kad smo počeli hodati – nitko se prije njega nije prema meni tako lijepo odnosio. A nakon toga postao je zainteresiran samo za seks. (Kasnije mi je priznao da prije toga nije imao seksualne odnose i da je prešao preko mnogo svojih moralnih normi kako bi spavao sa mnom.)

Nije mi se sviđala takva veza. Počela sam uviđati da je seks prije braka ono što zaista jest – laž.

Bilo mi je tako teško reći mu da više ne želim seks. Na kraju krajeva, on je izgubio nevinost zbog mene – kako sam mu mogla kazati da trebamo prestati s odnosima! Dao mi je zaručnički prsten kako bi mi ulio osjećaj da smo se jedno drugom zavjetovali, ali nije pomoglo.

Postajao je sve agresivniji i postala sam svjesna da od naše veze nije ostalo ništa osim seksa. Nakon dvije godine hodanja, sa zaručničkim prstenom na ruci, napravila sam najveći korak u svom životu. Prekinula sam s njim. Morala sam otkriti kakva je prava ljubav.

Počela sam opet odlaziti u crkvu i uključila se u grupu mladih. Prvi put u životu osjetila sam pravi mir i pronašla pravu ljubav.

Kad sam nakon tri mjeseca srela Raya, razgovarali smo o tome što nam se događa i rekla sam mu da sam se promijenila. Shvatio je da i njemu treba promjena.

Opet smo se počeli viđati, ali nismo ulazili u odnose. Započeli smo predivnu vezu ispunjenu iskrenim razgovorima i prijateljstvom.

Nikada ne bih bila ni pomislila da će mi napuštanje starog načina života i traganje za pravom ljubavi donijeti toliko radosti. Sada sam sretno udana za Raya i blagoslovi koji su proizašli iz čekanja sa seksom do braka vrijedili su toga!

Možeš biti nova osoba! Možeš slobodno očekivati predivan brak!

Tvoja nevinost je nešto što možeš dati samo jednoj osobi i možeš ju dati samo jednom. Ne možeš vratiti svoju vanjsku, fizičku nevinost, ali možeš vratiti svoju unutarnju nevinost – čistoću. Izabrati drugu nevinost znači ubuduće se odreći seksa prije braka i tu odluku provoditi u djelo. Neće biti lako, ali nagrada je velika. Možeš biti nova osoba! Možeš slobodno očekivati predivan brak!

Ulomak iz knjige za tinejdžere o ljubavi, zaljubljivanju i seksu, koja izlazi uskoro.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh