Duhovnost

U BORBI S DOSADOM UPADAMO U MALODUŠNOST

Lijene duše su lak plijen demonima Kada vršimo djela milosrđa, mi izlazimo iz svojih malih jadnih sebičnosti i ulazimo u beskrajno Božje Srce. Bez obzira koliko malena, žrtva ljubavi poput ove istjeruje svakog neprijatelja

Foto: Pixabay

„Kad ti srce zaskoče dosada i nevoljkost, bježi od same sebe i sakrij se u moje srce.“ (Dn 1760)

Razmatranje

Lijene duše su lak plijen demonima. U borbi s dosadom upadamo u malodušnost. Malodušnost je đavolje sredstvo razaranja, kao što veli stara legenda:

„Jednoga dana đavao je rasprodavao svoje oruđe. Na svako je nalijepio visoku cijenu; na mržnju, zavist, požudu, prijevaru, laž i oholost. Izdvojeno od ostalih, tu je bilo i jedno naizgled bezopasno, istrošeno oruđe, no s mnogo višom cijenom od ostalih. Na njemu je pisalo: ‘Nije na prodaju’.
Jedan kupac upita: ‘Kakvo je to oruđe? Zašto nije na prodaju?’
‘Pa’, šapnuo je đavao, ‘ne mogu si priuštiti da ga prodam! To je moje glavno oruđe – malodušnost. Njime mogu otvoriti srce, a kada jednom uđem u njega, mogu činiti što god poželim.’“

Malodušnost nas može paralizirati, ali mi ju možemo nadvladati povjerenjem u Boga.

Malodušnost nas može paralizirati, ali mi ju možemo nadvladati povjerenjem u Boga. Kada vršimo djela milosrđa, mi izlazimo iz svojih malih jadnih sebičnosti i ulazimo u beskrajno Božje Srce. Bez obzira koliko malena, žrtva ljubavi poput ove istjeruje svakog neprijatelja.

Molitva

Dođi, Duše Sveti, i nadahni me da činim žrtvu za Božju ljubav i svoga bližnjega.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh