Preporučamo

WWW.FIGULUS.HR

NOVA KNJIGA Isus govori Faustini i tebi Ponosni smo i radosni što vam možemo predstaviti knjigu „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“! Hajdemo zajedno osluškivati što nam govori Isus. A On govori svakome od nas ponaosob – riječi koje u nas ulijevaju snagu, mir, ljubav. Riječi koje, jedine, znače život…

NOVA KNJIGA Isus govori Faustini i tebi

Foto: Shutterstock; B. R.

 

„Bog je vidio milijarde mogućih ljudskih bića, no stvorio je TEBE! Ima nešto u tebi zbog čega Bog hoće provesti cijelu vječnost s tobom. Zapamti to!“ Autorica

 

Isus govori Faustini i tebi!

Ključna poruka koja se ističe među ostalima jest Isusova ljubav prema nama. Izabrao nas je prije početka vremena da bismo bili s njime za čitavu vječnost. Dok budete istraživali svaku od ovih tema, otkrit ćete kako biti najbolja osoba kakvom vas je Bog pozvao da budete. Čut ćete Isusove riječi i naučiti po njima živjeti!

Iz dana u dan u knjizi učimo:

  • kako su čudesne dubine Isusove beskonačne i neizmjerne ljubavi prema nama
  • kako razlučiti Božju volju za svoj život
  • kako je čistilište stvarno, važno i blagoslov
  • načine iscjeljenja naših obitelji po otajstvu Božjeg milosrđa
  • kako koristiti krunicu Božjeg milosrđa za sve svoje materijalne i duhovne potrebe uključujući obraćenje grešnika, ublažavanje Božjeg gnjeva, tješenje umirućih i pronalaženje utjehe usred patnje…

Neka nam ova knjiga pomogne iskusiti neshvatljivu ljubav koju Isus ima prema nama i našim bližnjima.

Autorica, Susan Tassone

Umara li te prepuštanje strahovima? Prestani hraniti svoj strah. Hrani svoju vjeru i tvoji strahovi će nasmrt izgladnjeti

Ničeg se ne boj. Ja sam uvijek s tobom (iz knjige)

Izgladni svoje strahove nasmrt

Krist svijetli u tami. Platon je rekao: „Lako možemo oprostiti djetetu koje se boji mraka. Prava tragedija u životu su ljudi koji se boje svjetlosti.“ Svakodnevno smo suočeni s odlukom. Možemo hraniti svoje strahove ili njegovati svoju vjeru. Umara li te prepuštanje strahovima? Prestani hraniti svoj strah. Hrani svoju vjeru i tvoji strahovi će nasmrt izgladnjeti.

„Ničeg se ne boj. Ja sam uvijek s tobom.“ (Dnevnik, 627)

Molitva

Gospodine, kada strahovi nadvladaju moje srce i tamom ispune moj um, budi svjetlo moga spasenja.

            Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“

Susan Tassone, autorica; foto: womenofgrace.com

 

Pater Marko: Preporučam od srca!

Grešnik sam, ali opravdan Kristovom krvlju i uronjen u ocean njegova milosrđa!

Što sam stariji, to više spoznajem kako je sve prožeto Božjim milosrđem i kako upravo za sve trebam zahvaljivati milosrdnom Isusu. S jedne strane – moja vlastita bijeda i nemoći, ranjenosti i padovi, krivi izbori i zla nagnuća, krize, sudovi, gorčina, krivica i neuspjesi… A s druge strane – milosrđe Gospodinovo. Gdje bismo bili i što bismo činili da nema ove „najveće Božje osobine“, kako je zapisala sveta Faustina?! Kakvu bismo nadu imali, kakvu utjehu, odakle bismo crpili snagu da ne znamo za njegovo silno milosrđe?

„Ova nas knjižica želi privezati uz Božje milosrdno Srce, želi nam svakoga dana ponovno i opet posvjedočiti kako nas Božja milosrdna ljubav neprestano traži i vraća k sebi!“ pater Marko Glogović

Upravo se zato moramo dnevno podsjećati da, doduše, jesmo grešnici, ali da smo opravdani Kristovom krvlju i uronjeni u „ocean njegova milosrđa“, da citiram samog Spasitelja, kako piše u Dnevniku drage svetice. Ova nas knjižica želi privezati uz Božje milosrdno Srce, želi nam svakoga dana ponovno i opet posvjedočiti kako nas Božja milosrdna ljubav neprestano traži i vraća k sebi!

„Blago onima koji proniknu ovo otajstvo, kojima je ova knjižica svojevrstan priručnik i udžbenik“ pater Marko Glogović

Vrlo praktično i uistinu s krasnim duhovnim mislima, ova nam razmatranja mogu umnožiti vjeru, učvrstiti nadu i usavršiti ljubav; mogu nas okrijepiti kad klonemo, probuditi za sve ono Božje lijepo, spasonosno, korisno i plemenito; nadahnuti i prožeti naš dan već izjutra za stajanje uz i za Isusa.

Preporučam od srca! Neka nam Božje milosrđe ne bude više samo jedna od pobožnosti – neka nam postane stil života, stav i putokaz. „Blago milosrdnima“, piše nam u evanđelju, zaista blago onima koji proniknu ovo otajstvo, kojima je ova knjižica svojevrstan priručnik i udžbenik.

p. Marko Glogović, OSPPE; Predgovor hrvatskom izdanju

Ne vjeruj im kad ti govore da ne zaslužuješ (iz knjige)

Kada počnemo slušati negativne glasove, koji kritiziraju, moramo shvatiti da je to neka vrsta ispita. Tvoje pouzdanje i vjera u Boga su na kocki kada te drugi pokušavaju uvjeriti da „ne zaslužuješ“ Božju ljubav i pažnju. To je velika laž. Božja ljubav prema svakome od nas je uistinu stvarna. Ne obraćaj pažnju ni na koga tko ti govori drugačije.

Ljubav koja ne vara

„Kada je jedna majka saznala o mom tako bliskom odnosu s Gospodinom Isusom, rekla mi je da sam u zabludi. Rekla mi je da Gospodin Isus na taj način razgovara samo sa svetima, a ne s takvim dušama kao što je ‘sestra’ – grešnima. Od tog trenutka kao da više nisam imala povjerenja u Isusa. Za jutarnjeg razgovora upitala sam Isusa: ‘Isuse, jesi li Ti obmana?’ – Isus mi je odgovorio: ‘Moja ljubav nikoga ne obmanjuje.’“ (Dn 29)

Molitva

Iskušaj moje srce, Gospodine. Ne daj da ikada posumnjam u svoju ljubav prema meni.

            Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“

s. Jaira Udovičić

 

s. Jaira, sestra Milosrdnog Isusa: Uzdajmo se u Gospodina!

Bit pobožnosti Božjemu milosrđu jest pouzdanje u Boga i milosrđe prema bližnjemu.

Biti milosrdni učimo cijeli život i zato pred sobom imamo knjigu „Isus govori Faustini i tebi“. … Ovo djelo temelji se na dnevniku svete Faustine, najčitanijoj knjizi našeg vremena u kojoj svetica opisuje svoja mistična iskustva i razgovore s Isusom. Zahvaljujući upravo blaženom Mihaelu Sopoćku, ispovjedniku svete Faustine, koji ju je zbogugih ispovijedi zamolio da piše dnevnik, danas imamo ovo neprocjenjivo djelo.

Po ovoj knjizi uvidjet ćeš kako je dobar i milosrdan naš Nebeski Otac, ljubav i brigu Isusa Krista te vatru Duha Svetoga, koja može tvoj život promijeniti u potpunosti! (s. Jaira, sestra Milosrdnog Isusa, Pula)

„Isus govori Faustini i tebi“ je djelo u kojemu imamo za svaki dan i kratko razmatranje te molitvu, koji nas potiču na pouzdanje, govore o Božjoj dobroti i ljubavi te potiču na djela milosrđa prema sebi i svakom čovjeku. Isus je rekao svetoj Faustini: „Što je veća bijeda, to je veće pravo na moje milosrđe“.

Dragi čitatelju, po ovoj knjizi upoznat ćeš još više snagu i dar Božjega milosrđa. Uvidjeti kako je dobar i milosrdan naš Nebeski Otac, ljubav i brigu Isusa Krista te vatru Duha Svetoga, koja može tvoj život promijeniti u potpunosti. A to sve s potpunim pouzdanjem u Njegovu veliku dobrotu i milosrđe. Neka nam u tome pomogne zagovor svete Faustine Kowalske i blaženog Mihaela Sopoćka. Uzdajmo se u Gospodina.

s. M. Jaira Udovičić SMI, Družba sestara Milosrdnog Isusa, Pula

„Sveta Faustina pokriva čitav put rasta u svetosti koristeći se vrlo jednostavnim jezikom“ (profesor na fakultetu Providence College Rhode Island)

Faustina na fakultetu

Jedan profesor na fakultetu Providence College Rhode Island (SAD) koristi Dnevnik kao priručnik za poučavanje duhovne teologije. Dnevnik sadrži primjere svega što Bog može učiniti kako bi djelovao u duši i pomogao joj rasti u svetosti. Taj profesor duhovnosti tvrdi da sveta Faustina pokriva čitav put rasta u svetosti koristeći se vrlo jednostavnim jezikom.

Iz predgovora

„Taj Kruh snažnih daje mi svekoliku snagu izvršavati to djelo i imam hrabrosti učiniti sve što Gospodin želi. Hrabrost i snaga koje su u meni nisu od mene, već od Onoga koji stanuje u meni – Euharistija“ (sveta Faustina)

U hostiji je tvoja snaga, ona će te braniti! (iz knjige)

Pronađimo hrabrost u euharistijskom svjedočanstvu četrdesetdevetorice kršćanskih mučenika koji su pogubljeni 304. godine u Abiteni u sjevernoj Africi. Njihov zločin je bio što su prekršili zapovijed cara Dioklecijana, kojom je, pod prijetnjom smrtne kazne, bilo zabranjeno nedjeljom se sastajati na Euharistiju. Kada ih je prokonzul Anulin pitao zašto su prekršili zapovijed, čovjek imenom Emeritus je odgovorio: „Sine Dominico non possumus“ – „bez nedjelje ne možemo živjeti“. Vjerovali su da je nedjeljna Misa vrijedna umiranja. Snaga hostije branila je njihovu vjeru i ohrabrila ih u Kristu. Kao što sveta Faustina govori: „Taj Kruh snažnih daje mi svekoliku snagu izvršavati to djelo i imam hrabrosti učiniti sve što Gospodin želi. Hrabrost i snaga koje su u meni nisu od mene, već od Onoga koji stanuje u meni – Euharistija“ (Dn 91). Poput svetaca, pronađimo snagu u Euharistiji!

„U hostiji je tvoja snaga, ona će te braniti.“ (Dn 616)

Molitva

„Hostijo sveta, Ti stan nađi u duši mojoj – najčišća Ljubavi srca mojega.“ (Dn 159)

           Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“

Susan je nagrađivana autorica 12 bestselera. Njezin rad podržava više od desetak kardinala i biskupa iz cijelog svijeta. Već se dugo godina strastveno bori za duše u čistilištu…

O autorici

Susan Tassone se već dugo godina strastveno bori za duše u čistilištu; voditeljica je svjetskog Pokreta za duše u Čistilištu. Svojim neumornim radom naglašava važnost čistilišta kao i prikazivanje Svetih Misa za duše.

Nagrađivana je autorica 12 bestselera. Njezin rad podržava više od desetak kardinala i biskupa iz cijelog svijeta. Popularna je gošća na državnim radijskim i televizijskim programima.

Magistrirala je vjersko obrazovanje na Sveučilištu Loyola u Chicagu. Primila je brojne nagrade za svoj rad. Imala je čast biti primljena na dvije privatne audijencije kod svetog Ivana Pavla II., koji je udijelio poseban blagoslov njoj i njenu poslanju.

Više o Susan na: susantassone.com

 

Videonajavu knjige možete pogledati ovdje:

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije:

Naslov: „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja”
Autor: Susan Tassone
Nakladnik: Biblioteka Figulus
Godina izdanja: 2020.
Prijevod s engleskog jezika: Marko Šteko
Broj stranica: 440
Uvez: tvrdi
Veličina knjige: 12 x 18,5 cm

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh