Duhovnost

SEDAM DAROVA DUHA SVETOGA

Koje darove Duha Svetoga smo primili u sakramentu svete potvrde Nemojmo čekati da darovi Duha Svetoga koje smo na potvrdi primili počnu „djelovati” u našem životu, već učinimo svoj dio! Za početak, znamo li nabrojati tih sedam darova?

Koje darove Duha Svetoga smo primili u sakramentu svete potvrde

Foto: Shutterstock

 

U sakramentu svete potvrde Bog nam otvara vrata duha da možemo ući u „duhovnu dimenziju” gdje susrećemo Boga. U tom sakramentu stoji nam na raspolaganju sedam darova Duha Svetoga:

Mudrost, Razum, Savjet, Jakost, Znanje, Pobožnost i Strah Božji.

Svetom potvrdom Bog čini svoj dio otvarajući vrata koja vode prema tim darovima i to je njegov dio. Naš je dio da želimo svim srcem uzeti te darove, da u vjeri zakoračimo kroz otvorena vrata i, ustrajno pobjeđujući kušnje, zadobijemo milost da postanemo korisnici tih darova.

Nemojmo čekati da sedam darova Duha Svetoga koje smo na potvrdi primili počnu „djelovati” u našem životu, već učinimo svoj dio. Odlučimo se za njih, odrecimo se svega što nam je važnije od Boga (na što trošimo više vremena) i prođimo kroz otvorena vrata sakramenta, i postat ćemo sinovima Božjim. Bog je svoj dio učinio. O nama ovisi naš dio.

Iz knjige „Karizma vjere – vjera je” autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Karizma vjere – vjera je…”

„Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo,

dokaz za one stvarnosti koje ne vidimo.”
Heb 11,1

Bog nam je obećao da će nam ispuniti sve što ga s vjerom zatražimo! Kakva je to vrsta vjere, po kojoj nas Bog uslišava? Što nam o vjeri govori Biblija? Vrijedi li to Kristovo obećanje i za današnjeg čovjeka ili je bilo namijenjeno samo njegovim suvremenicima te posebno izabranim svecima? Što trebamo učiniti kako bismo zadobili tu vrstu vjere…?

Autor knjige ima dugogodišnje iskustvo takve vjere te je to iskustvo uspio prenijeti na mnoge druge vjernike. Kroz molitvu vjere i danas se događaju mnogobrojna čudesna obraćenja, oslobođenja i ozdravljenja!

Bog može postaviti i najbogatiji stol ispred nas, no ako mi taj stol ne ‘vidimo’ i ne znamo kako s njega ‘uzeti’, ostat ćemo gladni. Vjerom, zapravo, uzimamo ono što nam je Bog već dao!

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh