Vijesti

NAŠ SE ZASTUPNIK BORI ZA POBAČAJ KAO LJUDSKO PRAVO

VIDEO Kardinal Hollerich upozorio na prijedlog Freda Matića: Europa će počiniti veliki grijeh Izvješće je pokušaj da se natjera Europski parlament da glasa o abortusu kao o ljudskom pravu i protiv slobode savjesti u institucijama, napomenuo je kardinal Hollerich

Foto: Pixabay

 

 

Predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije, kardinal Jean-Claude Hollerich, upozorio je da će Europski parlament učiniti veliki grijeh ako prihvati izvješće hrvatskog zastupnika Predraga Freda Matića koji predlaže da se abortus proglasi ljudskim pravom te da se ukine prigovor savjesti liječnika, prenosi dnevno.hr s portala Catholic news agency.

Izvješće je pokušaj da se natjera Europski parlament da glasa o abortusu kao o ljudskom pravu i protiv slobode savjesti u institucijama, napomenuo je kardinal Hollerich. „Jasno je da se ne možemo složiti.“

Podsjetimo, izvještaj o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima u EU donio je Odbor parlamenta EU za ženska prava i ravnopravnost spolova kojeg vodi Predrag Matić 11. svibnja. Cilj izvještaja je učiniti takozvano „seksualno i reproduktivno zdravlje i prava“ ljudskim pravom. Po izvješću pobačaj bi trebao biti besplatan, a seksualno obrazovanje u školama obvezno. Također, Matićev izvještaj ide u još jednu krajnost te se navodi da demokracije ne može biti bez pobačaja, zbog čega zahtijeva:

-ukidanje slobode savjesti liječnika, medicinskih sestara itd.

-ukidanje slobode savjesti za učitelje

-besplatni pobačaj kao ljudsko pravo

-uklanjanje svih zakonskih prepreka SRHR-u

-borbu protiv svih organizacija koje vode kampanju protiv pobačaja tj. organizacija za zaštitu života i obitelji

– ogromno financiranje ove propagande od strane država članica

– da države članice kupuju još više cjepiva protiv koronavirusa u organizaciji EU

Izvještaj je moguće pronaći na stranicama Europskog parlamenta.

O skandaloznom izviješću, koji je Europskom parlamentu predstavio hrvatski političar Predrag Fred Matić, Europa treba raspravljati 23. lipnja, a glasanje će se održati sljedeći dan.

„Mislim da moramo jasno staviti do znanja da je odobravanje takvog izvještaja protiv supsidijarnosti, jer je abortus predmet nacionalnog zakonodavstva i zakona koji nisu europski“, rekao je Hollerich. „Stoga bi bio veliki grijeh za Europsku uniju da ne poštuje supsidijarnost o kojoj uvijek govori.“

Kardinal je rekao da misli da je to najbolji argument za uvjeravanje političara EU da glasaju protiv tog prijedloga izvješća.

Također, kardinal je upozorio da će pitanje vjerske slobode uskoro postati jedan od najvećih problema u budućnosti.

Zašto Fred Matić troši toliko energije u promicanju abortusa po EU parlamentu?

Na izvještaj za koji se bori Fred Matić u EP-u, osvrnuo se i naš saborski zastupnik Marin Miletić.

„Zašto Fred Matić troši toliko energije u promicanju abortusa po EU parlamentu? Od kuda mu pravo pokušati zabraniti liječnicima pravo na priziv savjesti? Zašto mnogi u hijerarhijskoj Crkvi nisu dovoljno glasni (hrabri?) po ovom pitanju?
Ja bi išao potpuno drugom linijom – pomoći nerođenoj djeci i majkama. I dat ću sve od sebe zaštititi nerođene. Pritom jasno treba reći: nitko nema pravo osuđivati žene…“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh