Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, gotovo da ne prođe dan, a da se ja i supružnik ne slažemo oko određenih stvari, odnosno da se ne možemo dogovoriti…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, gotovo da ne prođe dan, a da se supružnik i ja ne slažemo oko određenih stvari, odnosno da se ne možemo dogovoriti. Budući da često oboje držimo svoju stranu i smatramo da smo više u pravu, odjednom se nađemo u raspravi, a ponekad i u svađi, čak i u sukobu koji nas razdvoji, izrani.

Ovog trena te, Isuse, iz dubine srca molim za milost, snagu i mudrost da u takvim situacijama mogu više slušati, a manje pričati kako bih shvatio/shvatila svog supružnika. Molim te da uvidim kako je drugo mišljenje i pogled često prilika da se izgrađujem kao supružnik i kao osoba. Da, u takvim situacijama smo u tvojoj volji, Bože; ti si nas stvorio različite jer si želio da dobijemo treću opciju i budemo ponizni, da se međusobno ne osuđujemo. I, iako ja imam itekako pravo izreći ono što smatram ispravnim, iako imam pravo izreći svoj stav, to mogu i trebam učiniti normalnim tonom i na normalan način jer samo tako će me supružnik uistinu čuti i samo tako će naš dogovor uistinu uspjeti.

Predajem ti se, pomozi mi jer sam/a to neću uspjeti!

Znam, Isuse, da takvih situacija, nerazumijevanja i raspravljanja ponekad mora biti. Svjestan/svjesna sam da ćemo u njih ulaziti i da je to normalno, ali neka nas to izgrađuje, a ne udaljuje. Predajem ti se, pomozi mi jer sam/sama to neću uspjeti! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često, jer smo izranjeni od prijašnjih situacija, jer ne shvaćamo da smo drugačiji, određene sugestije i misli koje se ne poklapaju sa našim smatramo kao neprihvaćanje ili napad. Često to radimo, ali to u većini slučajeva nije tako, zato je dobro o tome razmisliti i ne na prvu odbijati ili grubo reagirati.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh