Hrvatska

U KARLOVCU

II. nacionalni susret osoba otvorenih za katolički brak okupio 400 osoba Dirljivo svjedočanstvo bilo je i ono bračnog para Ivane i Danijela Katanović, voditelja poznatih seminara „Ljubav i poštovanje”. Iz vlastitog iskustva govorili su o prepoznavanju i upoznavanju, oslobađanju od strahova i očekivanja. Poseban naglasak stavili su na teret koji nosimo iz odnosa sa svojim roditeljima

Foto: Nacionalno svetište svetog Josipa

Foto: Nacionalno svetište svetog Josipa

 

Pod geslom „Evo, činim sve novo” u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu održan je II. nacionalni susret osoba otvorenih za katolički brak. Okupilo se 400 samaca iz cijele Hrvatske, ali i dijaspore – povratnici su stigli iz Austrije, Čilea, Francuske, Kanade i Njemačke. Na cjelodnevnom druženju, uz duhovni program praćen molitvom i pjesmom, predali su svoje molitve i čežnje snažnom zagovoru svetog Josipa.

Poticaj da otvore svoja srca milosti

Rektor svetišta mons. Antun Sente potaknuo ih je kroz molitvu krunice i propovijed da otvore svoja srca milosti i podijelio brojna svjedočanstva iz života vjernika koji su u svojem životu osjetili Josipov potpis, navodi se na stranicama Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Doživjeli su ga i Anita i Josip koji su se nakon dugog traganja upoznali na katSusu, internetskoj platformi koja povezuje samce katolike. Anita se svetom Josipu predano utjecala u molitvi. Na rubu odustajanja upoznala je svog Josipa, koji je kao udovac i otac četvero djece imao puno povjerenje u Gospodina da će providjeti najbolje za njega i djecu.

Ivana i Danijel Katanović

Dirljivo svjedočanstvo bilo je i ono bračnog para Ivane i Danijela Katanovića, voditelja poznatih seminara „Ljubav i poštovanje”. Iz vlastitog iskustva govorili su o prepoznavanju i upoznavanju, oslobađanju od strahova i očekivanja. Poseban naglasak stavili su na teret koji nosimo iz odnosa sa svojim roditeljima.

Autori knjige “5 minuta za brak i obitelj”

Ivana i Danijel Katanović autori su knjige „5 minuta za brak i obitelj” koju ovog tjedna, za vrijeme trajanja Interlibera, možete kupiti po posebnoj sajamskoj cijeni od 15,10 eura. A Danijela i Ivanu možete upoznati na ovogodišnjem Interliberu u petak 10. studenoga kad će na štandu biblioteke Figulus potpisivati svoju knjigu.

O psihološkoj pozadini svjedočanstava

Psihološku pozadinu onoga što su sudionici čuli u svjedočanstvima objasnila je pishoterapeutkinja Darija Salopek Žiha. Njena su predavanja pomogla rasvijetliti načine kako se učinkovito othrvati malodušju, negativnim mislima i osloboditi iskustava prošlosti.

Sudionici su imali priliku u manjim grupama podijeliti dojmove susreta i bolje se upoznati, a susret je završio euharistijskim klanjanjem koje je vodio vlč. Ivan Begović, župnik u Retkovcima, Klanjanje je, kao i cijeli susret, glasovima i instrumentima uveličao slavljenički tim Eho projekta.

Kako je susret nastao

Organizatori susreta, Tomislav Belavić, predsjednik Katoličke udruge Prilika za Susret i Vlatka Kalinić, osnivačica platforme katsus.org objasnili su da je susret nastao kao odgovor na nezaustavljiv rast broja samaca u srednjim godinama i epidemiju usamljenosti koja je zahvatila suvremeni svijet. Susretima poput ovoga žele promicati katolički brak kao životni poziv te samcima pružiti kvalitetnu pripremu za brak i prije no što upoznaju svog budućeg supružnika ili supružnicu, navode iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Nadaju se da će susret biti poticaj laicima, stručnjacima i duhovnicima da se uključe u rad sa samcima, a već su najavili datum sljedećeg Nacionalnog susreta, 9. 11. 2024. u Nacionalnom svetištu svetog Josipa.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh