Hrvatska

OBITELJ LJUTIĆ

HRABRA MAMA I DALJE TREBA POMOĆ! Pomozimo Ani Mari i njezinoj obitelji i ovog Božića

Foto: arhiva obitelji Ljutić

 

Čuli ste za Hrabru mamu… Ana Mari Ljutić prema liječničkim prognozama nije trebala doživjeti Uskrs 2017., štoviše nije trebala vidjeti ni svoje novorođeno dijete… „No, ona je i dalje s nama“ kaže njezin suprug Dino koji nam je poslao ovaj apel.

„Ovo bi nam trebao biti treći Božić otkako je oboljela“, kaže Dino, „i iako Ana Mari više nije ista, i dalje je inspiracija cijeloj Hrvatskoj da se uz pozitivnu energiju i duh, crne prognoze mogu pobijediti… koliko i na koliko ne želim ni razmišljati, bitno da je tu“, piše Dino u svojem potresnom pismu i nastavlja: „Ana Mari još uvijek prolazi svoju 50+kemoterapiju, ali kosa je tu, osmijeh ne skida s lica ni na kemoterapijama, optimizam ju ne napušta. Ona je priča za cijeli život, a pogotovo u ove dane, dane zajedništva, obitelji i čuda jer ona je sve to… I bez vas to ne bi bila.”

Hrabra mama i dalje treba pomoć, kaže Dino: „Lijekovi, vježbe, sve dodatno, životni troškovi… Ja, suprug, i dalje radim četiri sata, bolovanja ne dolaze u obzir, iako imam pravo i na to… Ali netko za obitelj mora skrbiti“.

Oni lijekovi, skupi su. Što ja želim? Želim da Ana Mari bude tu. Želim da našim dječacima ništa ne fali. Želim da se normalno smijemo, kukamo i plačemo kao normalna obitelj…

„Upalile su se, čitam, božićne lampice po gradovima ovih dana. To znači da se približava ono vrijeme kad će moje dječake netko pitati što žele za Božić. Uvijek se pribojavam njihova odgovora. Što bi, uopće, mogli poželjeti a da im Ana Mari i ja možemo ispuniti? Svoje zdravlje, čitav svoj život, već im je dala. I dala bi im opet, ali oni sada žele zdravu mamu. Onu koja njurga oko razbacanih igračaka, koja peče palačinke subotom i trči u vrtić s posla s kinder jajem u ruci. Te mame više nema. Ima mama koja se trudi, ulaže goleme napore da bude tu. Mama koja svakodnevno pije gomile lijekova. Pije ih, jer želi živjeti i želi gledati svoje dečke s prozora kako dolaze iz vrtića! Što bi još mogli poželjeti? Igračku možda? Naravno, djeca su. Ne znam hoće li biti za igračke. Oni lijekovi, skupi su. Što ja želim? Želim da Ana Mari bude tu. Želim da našim dječacima ništa ne fali. Želim da se normalno smijemo, kukamo i plačemo kao normalna obitelj. Želim joj priuštiti najbolje liječenje. Želim da jedan dan ne moram birati između plaćanja računa, kupnje lijekova i hrane i kupnje igračaka za dečke. Više od ičeg želim njezine dobre dane, nju kakva je bila nekad, dane bez napada i pipanja pulsa je li još s nama, noći bez boli i dizanja na svaki njezin uzdah. Odustao sam od skupih liječenja… Novca nema. Njen život nikome osim nama ne vrijedi dovoljno…”

Budite i ove blagdane uz hrabru mamu i njezinu hrabru obitelj. Podržite njihovu borbu.

Pomoći im možete na broj žiro-računa otvoren u Zabi:

IBAN: HR6923600003118377632
SWIFT ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: ZABAHR2X
NA IME DINO LJUTIC
ADRESA ZAGREB
Poziv na broj 00 111
OPIS PLACANJA DONACIJA

Podsjetimo, Zagrepčanki Ani Mari Ljutić prije tri je godine u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran agresivan karcinom dojke koji se proširio po cijelom tijelu vratila. Prve prognoze bile su da neće preživjeti ni dijete ni ona. No i ona i sin Matias preživjeli su. On je dobro a ona se i danas bori. Pomozimo ovoj hrabroj obitelji u njihovoj borbi!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh