Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, želim biti milostiv/a prema svome supružniku kao što si ti milostiv prema meni

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, želim biti milostiv/a prema svome supružniku kao što si ti milostiv prema meni. Ovog sam trena „izranjen/a“, možda i ogorčen/a, ljut/a i moje mi emocije i zaključci govore da moj supružnik ne zaslužuje ljubav i poštovanje. Molim te da mi snagom svog Duha stvoriš novo, milostivo srce. Slab/a sam i trebam tvoju pomoć. Molim te da moje srce iscijeliš od svake gorčine i ljutnje. Prečesto, baš prečesto gledam što je moje pravo i opominjem druge, usmjeravam ih i govorim kako bi se trebali ponašati, a svoje negativne reakcije ne zamjećujem ili se opravdavam da su oni krivi zato što tako reagiram. Molim te, Isuse, pomozi mi da činim supružniku ono što želim da on čini meni. Daj da shvatim da je moja negativna reakcija moja odgovornost. Hvala ti, Isuse! Blagoslovi moju obitelj. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Od danas želim biti više svjestan/svjesna svojih reakcija, napose onih negativnih. Neću se pokolebati ako pogriješim, ali neću ni stalno optuživati druge da su krivi za moje reakcije, jer moje reakcije govore o meni, čak i ako sam izazvan/a.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh