Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, donosim ti trenutke kada sam se proglasio lošim bračnim partnerom, kada sam zaključio da sam loš roditelj, čovjek, vjernik

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, donosim ti trenutke kada sam samog/samu sebe proglasio proglasio/proglasila lošim bračnim partnerom, kada sam zaključio/zaključila da sam loš roditelj, čovjek, vjernik. Često nisam izvršio/izvršila ono što sam htio/htjela, prečesto sam pao/pala u iskazivanju poštovanja, ponašao/ponašala se i reagirao/reagirala bez ljubavi, prečesto sam sebe vidio/vidjela kao slabog/slabu. Želim sada zastati i promisliti, što ću dobiti time ako se za to i dalje osuđujem, ako se smatram lošim i ako tim mislima dopuštam da mnome upravljaju? Pa, Isuse, zar nisi i ti pao pod Križem?

Biti dobar ne znači ne činiti pogreške, nego se neprestano popravljati

Pad je ustvari milosni trenutak, kada mogu reći „Oče, bez tebe dalje ne mogu!“ I zato ako i padnem, neću reći da sam loš supružnik, čovjek, nego ću ustati i ići naprijed, ustrajno. Ispričat ću se ako sam pri tome koga povrijedio, pokajat ću se pred tobom. Što ustvari znači biti dobar supružnik, vjernik, čovjek? Biti dobar ne znači ne činiti pogreške, nego neprestano se popravljati, kako je rekao sveti don Bosco.

Oče, hvala ti što se svaki dan mogu popravljati i biti bolji, biti bolji supružnik i čovjek, tvoje ljubljeno dijete! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Nikada neću dopustiti padu da me slomi i govori mi kako ne vrijedim i kako nisam dostojan/dostojna. To je laž! Uz Božju pomoć ustat ću i biti još jači/jača. Ali želim se ispričati i pokajati se ako sam prilikom pada koga povrijedio/povrijedila.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh