Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Dadnem li bezuvjetno ljubav i poštovanje, gubim li svoja prava ili ispada da ih onda ni nemam?

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Zašto bih ja bio/la onaj/ona koji/a će prvi/a dati ljubav i poštovanje? Zašto bih se ja trebao/la truditi kada ne dobivam sam/a ono što mi treba. Ponekad tražim samo malo, a ni to ne dobijem, pa zašto da se onda ja trudim. I uvjeren/a sam da radim ispravno. No ono što često ne shvaćam je da kada dajem, bezuvjetno, ljubav i poštovanje da na koncu ja dobivam ono što meni treba. Ja sam odlučio da neću davati supružniku što njemu treba, jer smatram da ću tako dobiti što meni treba. Sad ću se zapitati, jesam li sam ja ohrabren/a i motiviran/a dati supružniku što njemu/njoj treba, ako on/a ne daje meni što trebam? Nisam i baš zato smatram da sam u pravu sa ovim stavom. No želim gledati sada malo drugačije Isuse. Ako ja dadnem bezuvjetno ljubav, što ne znači da time gubim svoja prava ili da ih nemam, ali želim postati svjestan da time dajem ljubav tebi, častim tebe, sakupljam silno blago za nebo i da ću time „napuniti“ svoga supružnika i kada on bude napunjen, on će htjeti malo po malo, a možda odmah, iznenađujuće, uzvratiti.

Želim biti zreli kršćanin i neću se pokolebati ako ne odgovori odmah

Kakvu snagu imam u svojim rukama! Ja odlučujem o svome braku i ja želim biti prvi/a koji će to tako i raditi. Ne želim biti i ponašati se nezrelo, jer time nisam ništa drugačiji od mnogih drugih koji sebično traže svoje pravo, ja želim ići drugačije, po tvome primjeru Isuse i želim to isprobati i iskusiti. Zato odlučujem da ću barem tjedan dana tebi za ljubav Isuse to „isprobati“ i krećem sada. Činim to i za moga supružnika, jer želim biti zreli kršćanin i neću se pokolebati ako ne odgovori odmah, jer znam da i meni treba vremena da neke stvari prihvatim. Hvala ti Isuse na Istini koja oslobađa, pomozi mi da u ovome ustrajem, jer bez tebe to neću moći, znam i priznajem. Hvala ti što ti želiš biti snaga mog braka i što me nikada ne napuštaš.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Postanimo svjesni, samo kada razmišljamo o drugome, nastojimo drugome pomoći i dati, drugi će htjeti dati i nama. Ako se oboje toga držimo, brak će biti najveći blagoslov koji možemo imati, a tako je Bog to i zamislio.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh