Svjedočanstva

KAD SAN POSTANE STVARNOST

Bog me je u snu pripremio za čudo koje je nekoliko dana poslije učinio na našem gradilištu Bog i malo naše vjere može upotrijebiti kako bi nekome spasio život! Nekoliko dana nakon što je Matej sanjao živ san, koje dogodilo se je čudo na gradilištu na kojem radi kao inženjer...!

Bog me je u snu pripremio za čudo koje je nekoliko dana poslije učinio na našem gradilištu

Foto: Shutterstock

Gospodin preko snova umnaža vjeru

Otkad je Charity Virkler Kayembe u Zagrebu održala seminar o snovima, počeo sam zapisivati svoje snove u dnevnik. Pomoću njezinih uputa trudio sam se tumačiti ih. Nakon što sam pročitao knjigu „Čuti Boga u snovima” mnoge su mi stvari postale jasnije. Međutim, iako sam bio revan u zapisivanju snova, i zapisivao ih čak i u dva i tri sata ujutro, u početku sam ih teško tumačio. Nekoliko mjeseci samo sam ih zapisivao, razmišljao o njima i pokušao ih tumačiti, ali nije mi išlo. Teško sam povezivao stvari iz jave i stvarnog života. Ali, bez obzira na to, nisam odustajao.

Zbog bezbroj primjera u Bibliji umnožila mi se vjera i ozbiljno sam povjerovao da mi Bog želi govoriti u svakom trenu mog života.

San je bio tako stvaran

U utorak 21. kolovoza Bog mi je u snu pokazao kran (inženjer sam graditeljstva) kojim je upravljao jedan naš radnik. (Često sanjamo događaje koji su povezani s onim što radimo.) Nakon što je kran spustio teret, počeo se ljuljati. S kolegom sam komentirao kako se kran previše ljulja. I odjednom kran se je srušio. U tom trenutku na gradilištu je, u snu, bilo dosta ljudi i djece. Kran se je srušio, ali nikome nije bilo ništa. Čak je i kranist preživio. U tim trenucima počeo sam slaviti Boga po cijelom gradilištu, zahvaljivao sam Mu i veličao njegovo ime zato što je sve dobro završilo.

Ujutro kad sam se probudio, srce mi je jako lupalo. Doživio sam taj san kao stvarnost. Iako ga nisam znao protumačiti, shvatio sam ga ozbiljno. Ujutro kad sam došao na gradilište, čak sam pregledao kranove. San je bio toliko stvaran. Na kavi sam i kolegama ispričao da sam sanjao kako nam se kran srušio. A oni su se našalili kako je bilo i vrijeme da počnem sanjati o poslu (radim tek pola godine).

Još sam neko vrijeme razmišljao o tom snu a onda sam ga predao Gospodinu. Tako je došao petak 24. kolovoza.

San postaje stvarnost!

Bio sam u kontejneru na gradilištu kad sam odjednom čuo viku. Izašao sam van i vidio kako svi trče prema zgradi. Odmah sam potrčao i ja. Kad sam stigao do zgrade, ugledao sam jednog našeg radnika kako leži bez svijesti: srušio se je nakon što je doživio srčani udar. Sav je poplavio, lice mu je bilo tamnoplavo i ljubičasto. Gotovo da nije disao i srce mu je kucalo na preskokce. Bio je to stravičan prizor. Strašno je bilo pred sobom gledati čovjeka koji gotovo umire. Na trenutke gotovo uopće nije disao, a nismo mu osjetili ni puls. Kad sam donio još svježe vode, kojom su ga polijevali, stavio sam ruku na njega i blagoslovio ga.

Hitna pomoć na motociklu je stigla brzo, za dvije minute, i doktori su odmah započeli oživljavanje. Kako sam se odmaknuo, odmah sam počeo moliti i u misli mi je došao san koji sam opisao, posebno trenutak kad sam u snu slavio Boga. I jednostavno je u meni krenulo: slavio sam Boga i veličao ga u sebi, slavio sam Njegovo sveto ime i zahvaljivao mu. U tim trenutcima doktori su oživljavali radnika. I dok su doktori izmjenjivali masažu srca i elektrošokove (elektrokardioverzija), čovjeku je odjednom nakon jednog elektrošoka ponovno proradilo srce i počeo je normalnije disati. Nastavio sam slaviti i zahvaljivati Bogu.

Hitna je naposljetku odvela radnika. Nitko nije bio previše optimističan pa čak ni doktori koji su rekli da su male šanse da preživi, a ako i preživi, ostat će posljedice jer je njegov mozak neko vrijeme bio bez kisika.

Kad smo kasnije na gradilištu komentirali cijeli događaj, vjerovao sam da je Gospodin učinio čudo i pred kolegama sam rekao da vjerujem da će sve biti dobro. Sljedećeg jutra javili su nam da je naš kolega u komi te da će ga polako buditi. U ponedjeljak su javili da se je probudio iz kome i da normalno govori. Za dan-dva bit će pušten iz bolnice!

On i malo naše vjere može upotrijebiti kako bi nekome spasio život

Ovaj događaj mi je silno umnožio vjeru i pokazao da Bog i malo naše vjere može upotrijebiti kako bi nekome spasio život. San i stvarni život kao da su postali jedno. Bog je nagovijestio težak događaj i pripremio moje srce da Ga slavi u pravo vrijeme tako da je radnik ne samo preživio već je ostao bez ikakvih posljedica.

Nastavit ću zapisivati snove, moliti i razmišljati o njima. Tko je vjeran u malome bit će vjeran i u velikom. Hvala Gospodinu što želi neprestano komunicirati s nama, u proroštvima, snovima i vizijama te nas tako priprema za svaki novi dan.

 

Posvjedočio: Matej Halužan.

Snovi su ponekad jedini način na koji Bog može zaobići naš previše racionalan razum i progovoriti nam. Konačno, psalmist nas uči da Bog svojim miljenicima u snu daje. Bog nas često u snovima opominje, uzdiže, tješi i poučava. To je sasvim dovoljan razlog da snove shvatimo ozbiljno i da se potrudimo razlikovati njihov izvor i njihovo značenje. U tome nam itekako može pomoći knjiga „Čuti Boga u snovima” autorâ Charity Virkler Kayembe i Marka Virklera.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh